Zgodovinsko – to se ni zgodilo še nikoli

Foto: Epa
Foto: Epa
Zgodovinski trenutek na lestvici Fiba – Španija prva na svetu.
Oglej si celoten članek

Španija je šele druga reprezentanca na vodilni poziciji lestvice, odkar je Mednarodna košarkarska zveza uvedla leta 2010 uvedla jakostno lestvico držav. Od prvega dne dalje do danes so prvo mesto zasedale ZDA. Slovenija je zadržala sedmo mesto.

Španska moška reprezentanca je na prvo mesto skočila zahvaljujoč dobrim rezultatom v zadnjih letih. Točke se namreč zbirajo za dosežke v zadnjih osmih letih. Španija je 2019 osvojila svetovno prvenstvo, na olimpijskih igrah v Tokiu je igrala v četrtfinalu, letos v Berlinu pa je zasedla prvo mesto na evropskem prvenstvu, je v sporočilu za javnost zapisala Fiba.

Na drugi strani so ZDA osvojile zlato v Tokiu, a so hkrati izpadle v četrtfinalu SP, na celinskem tekmovanju 2022 pa so zasedle šele tretje mesto.

18-letnik V Realu prebil štiri leta, zdaj debitiral za Slovenijo: O tem sem sanjal

Slovenija, ki je lani na olimpijskih igrah prišla do četrtega mesta, je sedma. Pred njo so poleg Španije in ZDA še Avstralija, Argentina, Francija in Srbija, prvo deseterico pa zaključujejo Litva, Grčija ter Italija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.