Zico za gol boljši od Messija

Foto: EPA
Foto: EPA
Potem, ko je Lionel Messi dosegel 86 gol v koledarskem letu (zdaj jih je zabil že 88), je Argentinec presegel rekordni dosežek, 85 golov, Gerda Müllerja iz leta 1972. Z rekordom se ne strinjajo v Zambiji, po novem pa tudi v Braziliji.
Oglej si celoten članek

Potem, ko so se na strelski rekord Lionela Messija pritožili v Zambiji, kjer trdijo, da je pokojni Godfrey Chital v prvi zambijski ligi leta 1972 – tako kot Gerd Müller – dosegel svoj strelski rekord (107 golov), ki ga Fifa nikoli ni priznala kot rekord, so se s pritožbo oglasili še v Braziliji.

Vodilni za razvoj in statistiko pri klubu Flamengo Bruno Lucena je za brazilski športni časnik Lance zatrdil, da je legendarni kapetan brazilske nogometne reprezentance Zico v koledarskem letu 1979 dosegel 89 golov, torej enega več, kot jih je do zdaj zabil Argentinec.

"Ogorčeni in jezni smo. Messi ni rekorder," je dejal Lucena, ki je izračunal, da je Zico leta 1979 za Flamengo dosegel 81 golov, sedem za brazilsko reprezentanco in še enega na prijateljski tekmi med Argentino in ekipo, ki so jo sestavljali nogometaši iz preostanka sveta (Rest of the World XI).

Še več, Zicov dosežek naj bi bil vreden toliko več, ker je bil Brazilec z nogometnih igrišč zaradi poškodbe odsoten dva meseca, od septembra do novembra. "Če ne bi bil poškodovan, bi zabil več kot sto golov," meni Lucena, ki je za časnik Lance razkril še to, da je Zico rekordnega leta dvakrat dosegel po šest golov na tekmo, enkrat štiri, dosegel pa je še pet hat-trickov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 10:00 13. December 2012.

    ne razumeš kaj je hotel bizgec povedat???

  • 09:56 13. December 2012.

    Ne kvasi kretenizmov. Ne rečem, da nisi slišal za naključnega Zambijca, ampak če pa nisi slišal za Zica potem pa …

  • 08:37 13. December 2012.

    Zanimivo. Dokler ni Messi dosegel do pred kratkim veljavnega rekorda, ni za te kvazi rekorderje slisal prakticno nihce. Zdaj ima …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.