Zidane Barcelono postavil na laž

Foto: Epa zinedine zidane
Špalirja ne bo, vztrajajo v taboru Real Madrida.
Oglej si celoten članek

V nedeljo se bosta v 36. krogu elitnega španskega prvenstva na stadionu Camp Nou pomerila Barcelona in Real Madrida.

El Clásico ne bo imel pravega tekmovalnega naboja, saj so si Katalonci že zagotovili naslov državnega prvaka.

Nogometaši kraljevega kluba bi se morali po tradiciji  španskemu prvaku pokloniti t.i. "špalirjem", vendar po besedah trenerja Zinedina Zidana tega ne nameravajo storiti.

Foto: Epa zinedine zidane Zizou je na tiskovni konferenci pred derbijemnapovedal, da se bodo Realovi nogometaši poklonili zgolj Andresu Iniesti, ki po koncu sezone zapušča Barcelono, a poudaril, da špalirja v čast novopečenega prvaka na Camp Nouu ne bo! Madridčani se bodo tako oddolžili Kataloncem, ki se Realu niso poklonili po njegovi zmagi na klubskem svetovnem prvenstvu.

Barcelona se je takrat branila, da bo špalir pripravila le v primerih, ko tudi sama sodeluje v tekmovanju, vendar Zidane meni, da je takšen izgovor neupravičen.

"Naš poklon bo namenjen nogometašu, ki ga vsi občudujemo (Andresu Iniesti, op. a.). Ne samo kot igralca, temveč tudi kot človeka, kar vsi zelo dobro vemo. Segli mu bomo v roko, čestitali in mu zaželeli srečo v prihodnosti," je napovedal Zidane, ki odgovornost za prekinitev tradicije pripisuje izključno Barceloni.

"Nisem tisti, ki odloča. Razumem, da se jim po klubskem svetovnem prvenstvu ni zdelo vredno pripraviti špalirja. Pravijo, da niso nastopili v tem tekmovanju, kar je laž. Če želiš igrati na klubskem SP, moraš osvojiti Ligo prvakov. Vsi tekmujemo v Ligi prvakov," je povedal 45-letnik, ki bo z Realom napadal še četrto lovoriko v najmočnejšem evropskem tekmovanju v zadnjih petih letih.

"Jaz nisem tisti, ki je odločil, da špalirja ne bo, oni ga niso pripravili. Z vsem spoštovanjem, ampak tudi mi ga ne bomo. Spoštujemo dosežek Barcelone. Osvojiti ligo je zame nekaj najlepšega in najtežjega. Če bi nam pripravili špalir, ne bi prekinili tradicije," je poudaril Zidane.


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.