Zidane ogorčen: "Svojim igralcem tega ne bi nikoli rekel"

Foto: Epa
Foto: Epa
Odločitev o španskem prvaku bo padla v zadnjem krogu La Lige.
Oglej si celoten članek

Real Madrid ima pred zadnjim krogom ligaškega prvenstva še vedno realne možnosti za osvojitev naslova. Kraljevi klub ima pod vrhom lestvice dve točki zaostanka za vodilnim Atléticom.

Moštvo Jana Oblaka, ki ga v zadnjem krogu čaka obračun z Real Valladolidom, si v zadnjem krogu ne sme privoščiti spodrsljaja, če želi osvojiti šele drugo ligaško krono po letu 1996.

V primeru zmage Atlética je bitka za naslov odločena. Real, ki se bo v odločilni tekmi prvenstva pomerila z Villarrealom, za osvojitev lovorike potrebuje zmago, ob tem pa mora upati na poraz ali remi Atlética.

Foto: Epa real madrid Španski mediji so v nedeljo poročali, da naj bi trener Zinedine Zidane svojim igralcem že pred tednom dni povedal, da po koncu sezone zapušča vrste Reala iz Madrida. Nekdanji francoski reprezentant ima sicer pogodbo s kraljevim klubom sklenjeno do leta 2022. "Trener je to svojim igralcem povedal prejšnjo soboto pred tekmo s Sevillo," sta poročala Onda Cero radio in Goal.

To soboto pa je Zidane tudi sam namignil, da se poslavlja, ko je dejal, "da v življenju napoči trenutek, ko je čas za spremembe", poroča francoska tiskovna agencija AFP. "Ne bom se poslovil, ker je to lahko. Ne bom se tudi obrnil in nikoli več pogledal nazaj. Ne, so pa časi, ko moraš biti zraven, in zopet taki, ko rečeš, to je to. Konec je, čas je za spremembe. Toda v dobro vseh, ne le zame," je izjavil Zidane.

Po zmagi nad Athleticom je zanikal, da naj bi se z igralci pogovarjal o odhodu iz Reala. "Kako naj bi igralcem povedal, da odhajam, ko pa je še vedno vse na kocki? Bomo videli po koncu sezone, a za zdaj ostajam osredotočen na zadnjo tekmo. Od zunaj lahko govorite, kar vas je volja, vendar svojim igralcem tega ne bi nikoli rekel. Ne moremo se kar naprej pogovarjati o moji prihodnosti. Zadnja tekma sezone je priorieta," je poudaril Zidane.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.