Zidane šokiral: "Nihče ni vreden sto milijonov"

Foto: EPA
Foto: EPA
Pomočnik trenerja in nekdanji nogometaš madridskega Reala Zinédine Zidane je v intervjuju za francoski Canal + razburil špansko javnost.
Oglej si celoten članek

Besede legendarnega nogometaša so se znašle na naslovnicah največjih iberskih medijev, potem ko je Zinédine Zidane v Londonu, kjer sodeluje na pokalu Danone Nations, brez dlake na jeziku spregovoril o nedavnem nakupu Garetha Bala.

Za Valižana, ki se bo kmalu pridružil treningom Zidana in trenerja prvega moštva Carla Ancelottija, je Real Madrid zapravil kar sto milijonov evrov (ali 91, če gre verjeti informacijam vodilnih v klubu), tudi Zizouju pa se zdi to preveč.

Takšen je, žal, nogomet

"Je vreden sto milijonov? To vprašanje bi morali postaviti pred enim letom," je dejal Zidane. "Pred desetimi leti sem sam rekel, da nisem vreden 75 milijonov evrov. Danes se nagibam k temu, da bi rekel enako, da noben igralec ni vreden tega. Ampak dva kluba sta se dogovorila za ceno, ne da bi se čutila odgovorna to tudi plačati. Takšen je, žal, nogomet. Ne moremo ga razumeti. Nerazumljivo je plačati toliko ob vsem tem, kar se dogaja po svetu."

V nadaljevanju pogovora je Zidane sicer dejal, da Bale "razume učinek", ki ga je imel njegov prihod na Santiago Bernabéu. Opozoril ga je tudi, da mu v prvih mesecih ne bo lahko, tako kot ni bilo lahko njemu, ko je leta 2001 po takrat najdražjem prestopu prišel iz Juventusa.

Po treh mesecih v Realu sem razmišljal o odhodu

"Prihaja v najboljši klub na svetu, in to še z izjemno ceno prestopa. Jaz sem to doživel in tri mesece je bilo zelo težko. Prišlo je celo tako daleč, da sem se vprašal, ali ne bi bilo bolje, da odidem," je prve mesece pred zahtevnim madridskim občinstvom opisal Zidane.

"Če se kdo osredotoči na tisto, kar se dogaja na igrišču, gredo stvari veliko lažje svojo pot. Moja vloga mu bo povedati, naj igra tako, kot zna, in da naj ne pritiska sam nase. Ima neverjeten potencial, je igralec, ki je v zadnjih treh letih dokazal, da je eden izmed najboljših. Ampak ima prostor za izboljšave, ima le 24 let in menim, da lahko Madridu prinese veliko."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 15:17 9. September 2013.

    Povedal je resnico. Koga iz javnosti je šokiral??

  • 14:41 9. September 2013.

    A že spet ne znate sklanjati Real Madrid? Jao ... :-D

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.