Zidane zavrnil ponudbo Reala: ne direktor, trener!

Foto: EPA
Foto: EPA
Potem ko bo Carlo Ancelotti v naslednjih 14 dneh postal novi trener Reala Madrida, bo njegov pomočnik po zadnjih informacijah postal nihče drug kot Zinedine Zidane. Legendi belega baleta namreč po vrnitvi v klub, kjer je že deloval kot svetovalec, ne diši mesto športnega direktorja, ki naj bi bilo preveč izpostavljeno medijski gonji.
Oglej si celoten članek

Pri vedno dobro obveščenem španskem radiu Cadena SER so v oddaji El Larguero poročali, da Zinedine Zidane ne želi postati novi športni direktor Reala Madrida. Legendarnemu vezistu belega baleta naj bi bolj dišalo mesto pomočnika bodočega trenerja, ki naj bi v naslednjih 14 dneh postal Carlo Ancelotti.

Z Italijanom sta uspešno sodelovala še pri Juventusu, Zidana pa je predsednik Reala Florentino Pérez želel imenovati za športnega direktorja, ki ga je beli balet izgubil kmalu po prihodu Joséja Mourinha. Portugalec je "odžagal" Jorgeja Valdana in si "bliže igrišču" (kot enega od pomočnikov?) želel prav Zidana, ki je raje opravljal nevidno funkcijo svetovalca, nato pa se od kluba pred časom celo za nekaj mesecev poslovil.

Po Mourinhovem odhodu se zdaj vrača tudi legendarni "Zizou", Pérez pa je prav za radio SER v enem zadnjih intervjujev dejal, da bo nekdanji kapetan Francije "vodil novi projekt Madrida", ki se bo z njegovo vnovično izvolitvijo začel 1. julija, čeprav natančnejše funkcije enega od najboljših vezistov vseh časov ni izdal.

Pérez je v naslednjih intervjujih večkrat povedal, da se mu zdi, da Zidanu bolj kot direktorska funkcija diši trenerski poklic, španski mediji pa se ga spominjajo kot osebo, ki ni preveč blizu medijem, zaradi česar mu naj tudi ne bi preveč ugajalo mesto, kjer bi moral nenehno pojasnjevati svoje odločitve.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.