Zidanškova brez češnje na vrhu torte

Foto: Epa Tamara Zidanšek
Slovenka je že z uvrstitvijo v finale dosegla enega največjih uspehov v njeni karieri.
Oglej si celoten članek

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek se v Nürnbergu ni dokopala do svoje prve turnirske zmage serije WTA. V finalu turnirja z nagradnim skladom 250.000 dolarjev je morala po dveh urah in 17 minutah priznati premoč prvi nosilki, 24-letni Kazahstanki Juliji Putincevi, ki je zmagala s 4:6, 6:4 in 6:2.

Tudi Putinceva se je borila za prvo turnirsko zmago v karieri, prejšnja dva finala v St. Peterburgu leta 2017 in Guangzhouju lani je izgubila. Tokrat pa je bila uspešnejša in se je Slovenki, 68. igralki sveta, oddolžila za poraz pred tremi tedni, ko jo je Zidanškova v treh nizih premagala v Rabatu.

To psihološko prednost je Slovenka, ki je pred tem izločila tretjo nosilko Avstralko Ajlo Tomljanovic in v polfinalu še drugo nosilko Čehinjo Katerino Siniakovo, unovčila v prvem nizu. Drugega je nato dobila Kazahstanka, kakor tudi tretjega, v katerem je bila bržkone odločilna dolga sedma igra, ko je Zidanškova na svoj servis zapravila nekaj priložnosti za znižanje zaostanka. Pri tem je imela nekaj smole, naredila pa je tudi nekaj neizsiljenih napak, ki so bile usodne.

Zidanškova je sicer doslej že zmagala na enem turnirju, in sicer nižje serije WTA 125, ko je junija lani slavila v Bolu na Braču.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.