Zidanškova navdušila, po izjemnem boju prvič premagala to tekmico

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Po Juvanovi v drugi krog US Opna napredovala tudi Zidanškova.
Oglej si celoten članek

Po Kaji Juvan je v prvem krogu odprtega teniškega turnirja v New Yorku uspešno nastopila še druga slovenska predstavnica Tamara Zidanšek. Po uri in 56 minut je po izenačenem boju s 6:4 in 7:6 (4) premagala Američanko Bernardo Pera.

Za Zidanškovo, ki je naredila precej manj neizsiljenih napak kot tekmica, je to prva zmaga v tretjem medsebojnem srečanju nad 26-letno Američanko, rojeno v Zadru, sicer 85. igralko sveta.

V drugem krogu se bo Zidanškova pomerila z drugo nosilko, Belorusinjo Arino Sabalenka. Če jo bo uspela presenetiti in če bo napredovala tudi Juvanova, bo v tretjem krogu prišlo do slovenskega obračuna.

Foto: Profimedia US Open

Drugi tekmovalni dan v New Yorku dvoboj čaka še Polono Hercog, čaka jo deseta nosilka Čehinja Petra Kvitova. Tekmovalki sta se v prvem krogu New Yorka merili že leta 2012, v dveh nizih je bila boljša dvakratna zmagovalka Wimbledona.

Juvanova je pa je še pred Tamarinim dvobojem s 6:1 in 6:4 premagala precej višjo rangirano, 64. igralko sveta, Britanko Heather Watson. Prvi niz je dobila ekspresno, tekmica je le izenačila na 1:1, nato pa ji je Slovenka dvakrat vzela servis, dobila vse svoje in zmagala s 6:1. Nekoliko bolj izenačen je bil drugi niz, v katerem je tudi Juvanova dvakrat izgubila servis, kar pa ni bilo usodno.

Foto: Profimedia US Open

Slovenka je precej boljše servirala, dosegla tri ase, tekmica nobenega, in še 12 winnerjev. Brez napak je odigrala na mreži, kamor je prišla sedemkrat in bila pri zaključku vselej uspešna. Skupno je 106. igralka sveta dosegla 59 točk, Britanka le 39. Naslednja tekmica 20-letne Ljubljančanke bo 26. nosilka Američanka Danielle Collins.

 

Murray spomnil na stare čase

Večjih presenečenj v noči na torek sicer ni bilo, izpadlo pa je nekaj nižje postavljenih igralcev in igralk.

Branilka naslova Naomi Osaka, tretja nosilka iz Japonske, je premagala Čehinjo Marie Bouzkovo s 6:4 in 6:1. V najzanimivejšem moškem obračunu je tretji nosilec, Grk Stefanos Cicipas, premagal nekdanjega zmagovalca OP ZDA, Britanca Andyja Murrayja, a se je moral zato precej namučiti, tekmeca je strl v petih nizih.

Od nosilcev so v prvem krogu izpadli Američan John Isner (19.), Francoz Ugo Humbert (23.), Britanec Cameron Norrie (26.) Španec Alejandro Davidovich (29.) in Hrvat Marin Čilić (30.). Hrvati, ki so imeli v obeh konkurencah zelo slab dan, so ostali tudi brez super veterana Iva Karlovića, ki ga je izločil peti nosilec, Rus Andrej Rubljov.

Med prvimi ženskami na turnirju pa je na igrišče stopila Romunka Simona Halep, nekdanja prva igralka sveta, ki se je uspešno vrnila po poškodbi, 12. nosilka je bila s 6:4 in 7:6 (3) boljša od Italijanke Camile Giorgi. Zmagovalka Pariza 2018 in Wimbledona 2019 je letos zaradi poškodbe stegenske mišice izpustila oba omenjena turnirja.

Zelo zanimiv je bil tudi dvoboj finalistk turnirja iz leta 2017, Američanka Sloane Stephens je še enkrat ugnala rojakinjo Madison Keys, dvoboj je tokrat odločil "tie break" tretjega niza.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.