Zidanškovo po uvodni zmagi čaka slovita nasprotnica

Foto: Twitter tamara zidanšek
Slovenka se bo za preboj v tretji krog pomerila z nekdanjo prvo igralko sveta Sereno Williams.
Oglej si celoten članek

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek se je uvrstila v drugi krog odprtega prvenstva Avstralije, potem ko je premagala Južnokorejko Na Lae Han s 6:3, 6:3. V drugem krogu 22-letno Konjičanko čaka osma nosilka Američanka Serena Williams, ki je v prvem krogu ugnala Rusinjo Anastazijo Potapovo s 6:0, 6:3.

Zidanškova je dvoboj, tako kot njena 27-letna tekmica, začela neprepričljivo. Prvi začetni udarec je Konjičanka zadržala šele v šesti igri, ko je povedla s 4:2. Od tistega trenutka naprej je zaigrala bolj zanesljivo in po slabe pol ure s četrtim odvzemom servisa dobila prvi niz s 6:3.

V drugem nizu je tekmici servis vzela v četrti in osmi igri ter znova dobila niz s 6:3, kar je bilo po uri in devetih minutah dovolj za njeno tretjo zmago v posamičnih dvobojih na turnirjih velike četverice. Z napredovanjem v drugi krog OP Avstralije je trenutno 70. igralka na lestvici WTA že izenačila svoj najboljši dosežek iz Melbourna, ko je lani na drugi stopnički izgubila s kasnejšo zmagovalko Japonko Naomi Osaka.

Tudi tokrat jo v drugem krogu čaka zahtevna tekmica, saj bo loparje prekrižala s trenutno deveto igralko sveta in zmagovalko 23 turnirjev za grand slam Sereno Williams. Američanka je bila v prvem nastopu prepričljivo boljša od Rusinje Anastazije Potapove s 6:0, 6:3, v Melbournu pa je dobila 86. posamični dvoboj.

Obračun Zidanškove in mlajše od sester Williams bo predvidoma na sporedu v sredo. Trenutno na OP Avstralije igrajo le na pokritih igriščih, ostali dvoboji pa so prekinjeni zaradi dežja. Od Slovencev danes nastop v prvem krogu čaka še Kajo Juvan in Polono Hercog. Če bo to dopuščalo vreme, se bo 19-letna Juvanova pomerila s 23. nosilko Ukrajinko Dajano Jastremsko, izkušenejša, deset let starejša Mariborčanka pa z nepostavljeno Švedinjo Rebecco Peterson.

Uvrstitev v drugi krog letošnjega OP Avstralije je vredna 128.000 avstralskih dolarjev oziroma približno 80.000 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.