Zidanškova se je prebila v polfinale

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Zidanškova v četrtfinalu le strla 241. igralko sveta.
Oglej si celoten članek

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek se je uvrstila v polfinale turnirja serije WTA v švicarski Lozani z denarnim skladom 199.030 evrov. V četrtfinalu je po treh nizih s 6:4, 4:6, 6:3 strla 241. igralko sveta, Italijanko Lucio Bronzetti.

 

Polfinalistka letošnjega OP Francije je bila ves dvoboj neprepričljiva na svoj začetni udarec, a je bila vseeno v ključnih trenutkih v odločilnem nizu bolj zbrana.

V prvem nizu je Konjičanka dosegla tri brejke, Italijanki pa sta uspela dva. V drugem nizu je Bronzettijeva do odvzema servisa prišla v prvi in sedmi igri, kar je bilo dovolj, da je prvi nosilki odvzela niz.

V zadnjem nizu sta si tekmici izmenjali brejk v drugi in tretji igri, nato pa je Zidanškova prišla do odločilne prednosti v četrti igri. Dvakrat je zatem zanesljivo osvojila igri na svoj začetni udarec, v deveti igri pa je ubranila žogico za brejk in izkoristila drugo priložnost za zmago.

Dvoboj je trajal dve uri in 21 minut, v polfinalu pa se bo 23-letna Slovenka pomerila bodisi z Rusinjo Natalijo Vihljancevo bodisi z zmagovalko obračuna med Belgijko Maryno Zanevsko in Švicarko Stefanie Vögele. Dvoboj Belgijke in Švicarke bi moral biti odigran v četrtek, a so ga organizatorji prestavili na danes. Po koncu njunega dvoboja sledi še zmagovalkin četrtfinalni obračun proti Vihljancevi, če bodo to dovoljevale vremenske razmere.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.