Zidanu grozi 16 tekem prepovedi

Foto: EPA
Foto: EPA
Nekdanjemu francoskemu nogometašu Zinedinu Zidanu grozi do šest mesecev prepovedi vodenja ekipe, ker je v tretji španski ligi vodil B ekipo madridskega Reala brez ustrezne licence.
Oglej si celoten članek

Direktor Španskega nacionalnega izobraževalnega centra za nogometne trenerje (CENAFE) Miguel Galan je prijavil legendarnega Zinedina Zidana, ker je opravljal vlogo trenerja moštva Real Madrid Castilla brez ustrezne formalne izobrazbe. Tekmovalni odbor sedaj preiskuje, če je Zidane prekršil eno izmed pravil. Če ga je, mu grozi od štiri do 16 tekem prepovedi, kar pomeni, da bi bil suspendiran od enega do šestih mesecev, poročajo tuji mediji. O Galanovih pomislekih glede Francozove trenerske vloge smo pri Žurnalu poročali že pred nekaj tedni.

Pri B ekipi madridskega Reala trdijo, da je prvi trener kluba Sergio Sanchez, Zidane pa opravlja naloge drugega trenerja. A Zidanovi nasprotniki so predstavili dokumentacijo in video posnetke, ki prikazujejo, da nekdanji francoski reprezentant opravlja naloge prvega trenerja.

"Enaka pravila za vse"

Prvi trenerji morajo v Španiji imeti 3. stopnjo trenerske diplome, ki pa je Zidane, ki je pred dnevi povedal, da bi nekega dne rad postal trener francoske reprezentance, še nima. V zadnjih letih je B ekipa madridskega Reala izpadla v tretjo špansko ligo, tudi letošnjo sezono pa je začela slabo, saj je izgubila tri od štirih tekem. Zaradi lanskega neuspeha Castille se je morala ekipa Real Madrid C preseliti v četrti rang tekmovanja.

Predsednik CENAFE je povedal: "Real Madrid je eden izmed najbolj poznanih športnih klubov na svetu, ampak morajo upoštevati enaka pravila kot vsi ostali. Drugače bi bilo tekmovanje nepravično," je dejal Galan. Primer Zidana sicer še zdaleč ni osamljen v svetu nogometa, tudi na slovenskih zelenicah je opaziti veliko tovrstnih postopanj. Vendar pa je Zidanov primer razumljivo bolj odmeven v javnosti zaradi legendarnega statusa nekdanjega francoskega reprezentanta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.