Zimska klasika Javorjevim listom

Foto: Profimedia Toronto Maple Leafs Detroit Red Wings Winter Classic Foto: Profimedia Toronto Maple Leafs Detroit Red Wings Winter Classic Foto: Profimedia Bryan Adams Toronto Maple Leafs Detroit Red Wings Winter Classic Foto: Profimedia Toronto Maple Leafs Detroit Red Wings Winter Classic Foto: Profimedia Toronto Maple Leafs Detroit Red Wings Winter Classic
V severnoameriški hokejski ligi NHL so bile na prvi dan novega leta tri tekme.
Oglej si celoten članek

Javorjevi listi iz Toronta so pred 40.148 gledalci na stadionu Exhibition, domovanju nogometne ekipe Toronta, v zimski klasiki proti Detroitu na prostem po zaostanku z 0:1 nato povedli s 4:1.

V zadnji tretjini sta ekipi zadeli kar sedem golov, štiri zapored domači, zadnje tri pa gostje. Anthony Mantha je 1,1 sekunde pred koncem rednega dela izenačil in izsilil podaljšek. V njem je minuto in 20 sekund pred zaključkom novinec Auston Matthews s svojim drugim golom na tekmi in dvajsetim v sezoni odločil dvoboj za peto zaporedno zmago Toronta.

Trije goli Keslerja

V Anaheimu je Ryan Kesler dosegel tri gole (8., 17., 21.) proti Philadelphii, dva v uvodni tretjini. V tretjem delu in podaljšku ni bilo zadetkov, za drugouvrščeno moštvo pacifiške skupine pa je odločilni gol v kazenskih strelih zabil Corey Perry.

Vratar Washingtona Philipp Grubauer je prejel le en zadetek po strelih igralcev Ottawe, ko je Kyle Turris v 13. minuti druge tretjine goste povedel v vodstvo. Karl Alzner (40.) in Taylor Chorney (42.) sta v nadaljevanju zadela za zmago ekipe ruskega superzvezdnika Aleksa Ovečkina, ki je tokrat ostal brez točk.

NHL, izidi:

Washington Capitals - Ottawa Senators 2:1
Anaheim Ducks - Philadelphia Flyers 4:3**
Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings 5:4*

* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.