Zimska klasika upravičila ime

Foto: Reuters NHL zimska klasika 2014. Foto: Reuters NHL zimska klasika 2014. Foto: Reuters NHL zimska klasika 2014. Foto: Reuters NHL zimska klasika 2014. Foto: Reuters NHL zimska klasika 2014. Foto: Reuters NHL zimska klasika 2014. Foto: Reuters NHL zimska klasika 2014. Foto: Reuters NHL zimska klasika 2014. Foto: Reuters NHL zimska klasika 2014. Foto: Reuters NHL zimska klasika 2014. Foto: Reuters NHL zimska klasika 2014. Foto: Reuters NHL zimska klasika 2014. Foto: Reuters NHL zimska klasika 2014. Foto: Reuters NHL zimska klasika 2014. Foto: Reuters NHL zimska klasika 2014. Foto: Reuters NHL zimska klasika 2014. Foto: Reuters NHL zimska klasika 2014. Foto: Reuters NHL zimska klasika 2014. Foto: Reuters NHL zimska klasika 2014.
Na novega leta dan sta se v zimski klasiki, spektaklu na prostem v ligi NHL, pomerila Detroit Red Wings in Toronto Maple Leafs, ki so po izvajanju kazenskih strelov slavili s 3:2.
Oglej si celoten članek

Na Michigan stadionu v Ann Arborju se je odvil res neverjeten spektakel. Na prostem sta se med seboj pomerila Detroit in Toronto, divizijska rivala, člana 'izvirne šesterice'. Rekordnih 105.000 gledalcev je lahko uživalo v starem rivalstvu in to sredi stadiona, kjer je za dodatno kuliso poskrbelo naletavanje snega. Tekma je imela vse, zadetke, manjša prerivanja, podaljšek in kazenske strele, ki so več sreče prinesli 'javorjevim listom'.

Ekipi od začetka poravnani

Obe ekipi sta šli v tekmo lačni novih točk. Z enakim izkupičkom sta pred tem zasedali četrto in peto mesto v atlantski diviziji vzhodne konference, kar jima ne zagotovalja končnice. Že prvih dvajset minut igre na še nekoliko manji ledeni ploskvi je nakazalo na izenačenost ekip. Gledalci zadetka niso videl, saj sta vratarja obranila vseh 18 strelov.

Tudi druga tretjina se je končala neodločeno, tokrat z 1:1. Daniel Alfredsson je zadel kot prvi, ko je po lepi podaji (strelu) Henrika Zetterberga premagal vratarja Kanadčanov Jonathana Berniera. Toronto je nato potreboval vse do zadnje minute drugega dela igre, da je izid izenačil, ko je natančno meril James van Riemsdyk.

Nihče ni želel domov

Navkljub mrazu in snegu na Michigan stadionu, sta se ekipi 'odločili' da srečanje še nekoliko podaljšati. Tudi tretja tretina je postregla s po enim zadetkom in ekipi sta morali igrati podaljšek. Tokrat je sicer povedel Toronto, ko je v 45. kinut zadel Tyler Bozak, deset minut kasneje pa je z enako mero vrnil Justin Abdelkader.

Dodatnih pet minut igranja je prineslo samo štiri strele, ki pa sta jih Jonathan Bernier, opremljen s čepico na čeladi, in Jimmy Howard obranila. Tekmo je tako odločila loterija, izvajanje kazenskih strelov. Za Detroit je zadel Pavel Dacjuk, medtem ko sta bila za Toronto uspešna Joffrey Lupul in Tyler Bozak. Ta je bil med glavnimi junaki zmage Toronta, ob vratarju Bernierju, ki je zbral kar 41 obramb.

Toronto je tako pridobil pomembni dve točki v boju za končnico, tudi Detroit pa na spektaklu ni ostal praznih rok, saj so odnseli točko. Zimska klasika je torej za nami, s tem pa ne tudi serija tekem na prostem v ligi NHL, saj se bodo te igrale tudi konec meseca v Los Angelesu in New Yorku.

Liga NHL, rezultata:

Detroit Red Wings : Toronto Maple Leafs 2:3* (0:0, 1:1, 1:1, 0:0, 0:1)
Alfredsson (34), Abdelkader (55); van Rimesdyk (40), Bozak (45)

Vancouver Canucks : Tampa Bay Lightning 2:4 (0:0, 2:3, 0:1)
Richardson (32), Dalpe (37); Filppula (36), Johnson (36), Kučerov (40), Killorn (48)
* – zmaga po izvajanju kazenskih strelov

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.