"Živimo s 300 evri na mesec."

Foto: Epa Christian Dissinger
Evropski rokometni velikan na pragu finančnega kolapsa.
Oglej si celoten članek

Aktualni zmagovalec evropske lige prvakov, Vardar iz Skopja, se je znašel v hudih finančnih težavah. Nekateri igralci na plače čakajo že šest mesecev, je razkril nemški rokometaš Christian Dissinder, ki se je jeseni 2018 iz Kiela preselila v Skopje.

"Trenutna situacija je zelo zapletena. Večina ekipe že šest mesecev ni dobila plače. Prejemamo samo del plačila. Tukaj je mogoče preživeti s 300 evri na mesec, a znašli smo se v zelo stresnem položaju. Moral bi se zgoditi čudež, da bi prihodnje leto še igral za to ekipo," je povedal Dissinder.

Nekateri igralci so že našlo nove klube za prihajajočo sezono. Danil Šiškarev je podpisal za madžarski Veszprem, Dainis Krištopans bo kariero nadaljeval pri PSG, Staš Skube se seli v Hannover.

Finančne težave makedonskega ponosa sovpadajo z napovedjo o umiku lastnika Sergeja Samsonenka, ki je kot razlog navedel pomanjkanje denarja. Ruski milijonar je leta 2014 za Vardar odštel 81.000 evrov in se takrat zavezal, da bo v klub vlagal 1,5 milijona na leto. 

"Že tri leta se mučim s financiranjem kluba z neprestanim zadolževanjem in izposojanjem. V mojem podjetju je zaposlenih 5000 ljudi. Misliti moram tudi na njihove družine. Ne želim jih več ogrožati z vlaganjem v šport," je povedal Samsonenko.

Vardar je v zadnjih treh sezonah osvojil dva naslova lige prvakov (2017, 2019).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.