Življenje legendarnega nogometaša visi na nitki

Foto: EPA Antonin Panenka
Enainsedemdesetletni nekdanji nogometaš je bil pozitiven na koronavirus.
Oglej si celoten članek

Legendarni češki nogometaš Antonin Panenka je v težkem stanju v bolnišnici v Pragi, kjer se zdravniki borijo za njegovo življenje. Panenka je bil pozitiven na koronavirus, ker pa se mu je stanje poslabševalo, so ga morali namestiti na intenzivno nego, kjer ga praktično pri življenju držijo aparati, so objavili pri Bohemiansu, kjer je direktor.

"Antonin Panenka je na intenzivni negi v težkem stanju. Ne bomo več komentirali njegovega stanje. Tonda, bori se," je na spletu objavil praški klub.

Enainsedemdesetletni Panenka je v svoji karieri dosegel več kot 300 golov, a eden bo ostal v spominu za vse večne čase. Pred 44 leti je Češkoslovaški zagotovil evropski naslov. V zadnji seriji enajstmetrovk je spodkopal žogo, ki je po sredini odšla v mrežo. Takih strelov se še zdaj poslužuje veliko število igralcev, strel pa se imenuje prav po njem.

Za Bohemians je igral 14 let, štiri leta je preživel pri dunajskem Rapid, nastopal je še za St. Pölten in še nekatere avstrijske nižjeligaše.

Foto: Epa antonin panenka

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:36 7. Oktober 2020.

    Finale prvenstva, enajstmetrovke. Človek je imel jeklena jajca za tak strel. Vse dobro.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.