"Zizou" in prvaki '98 spet zaigrali

Foto: Reuters Zinedine Zidane Foto: Žurnal24 Laurent Blanc Mbo Jerome M'penza Mpenza Foto: Žurnal24 Zinedine Zidane Eusebio Sacristan Foto: Žurnal24 Didier Deschamps Foto: Žurnal24 Zinedine Zidane Foto: Žurnal24 Zinedine Zidane Foto: Žurnal24 Didier Deschamps
Na dobrodelni tekmi so se v Nantesu zbrale stare legende. Na stadionu Beaujoire so skupaj proti evropski selekciji zaigrali francoski svetovni prvaki iz leta 1998. "Les Bleus" slavili s 4:2.
Oglej si celoten članek

Poslastica za nogometne romantike iz prejšnjega tisočletja - na dobrodelni tekmi za žrtve februarskih poplav se je spet zbrala ena najboljših reprezentanc moderne dobe, ekipa Francije iz leta 1998. Igrišče v Nantesu so tako spet orali Zinedine Zidane, Lilian Thuram, Bixente Lizarazu, Laurent Blanc, Christian Karembeu, Fabien Barthez, David Trezeguet, kapetan pa je bil kot takrat zdajšnji trener Marseilla Didier Deschamps. Vrnil se je tudi selektor Aime Jacquet skupaj s pomočnikom Rogerjem Lemerrom. Eden izmed večjih zvezd, ki se ni udeležil dogodka, je bil novi napadalec New York Red Bulls Thierry Henry, organizatorji pa ob dobrem obisku (35 tisoč ljudi) računajo na končni izkupiček 500 tisoč evrov.

Tekma? Kljub Pierreu Van Hooijdonku, Dominiqueju Casagrandeju, Michaelu Landreauju, Sonnyju Andersonu in Edgarju Davidsu v postavi je bila evropska selekcija nemočna proti francoskim mojstrom. Trezeguet je zabil dvakrat, po enega pa sta dodala Bernard Diomède in Vincent Candela. Za nasprotnike sta zadela Van Hooijdonk in Rui Barros.

Dobrodelna tekma:

Francija 1998 : Evropska selekcija 4:2
Trezeguet (2), Diomède, Candela; Van Hooijdonk, Rui Barros

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.