Zizu raje umre, kot se opraviči Materazziju

Foto: Žurnal24 Prvake iz leta 1998 na čelu z Zinedinom Zidanom obtožuje Paclet. (Foto: Reuters)
Francoz Zinedine Zidane je dejal, da raje umre, kot pa se italijanskemu branilcu Marcu Materazziju opraviči za udarec z glavo, ki mu ga je "namenil" v finalu svetovnega prvenstva leta 2006 v Nemčiji.
Oglej si celoten članek

"Prosil bom za odpuščanje navijače, moštvo ... Po finalni tekmi sem prišel v slačilnico in se opravičil soigralcem. Rekel sem jim: 'Vem, da to ne bo spremenilo ničesar, ampak prosim vas za odpuščanje.' Toda da bi se opravičil Materazziju, to pa ne. To bi bilo nečastno. Raje umrem," je v pogovoru za španski časnik El Pais dejal Zidane.

Francoz je Materazzija udaril z glavo, potem ko mu je italijanski branilec izustil nekaj krepkih provokacij in žaljivk. "Veliko stvari se dogaja na zelenici. Podobnih besedičenj sem v karieri doživel veliko. Toda takrat se nisem mogel zadržati. Ni opravičilo, toda moja mati je bila bolna, bila je v bolnišnici. V karieri sem doživel več žaljivk na račun moje matere in nisem reagiral. Takrat pa ..." je povedal Zidane, ki je s Francijo nato izgubil finale po streljanju enajstmetrovk.

Zidane se je po SP 2006 tudi upokojil, zdaj pa je svetovalec predsednika madridskega Reala Florentina Pereza.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.