Zlatan popeljal Švedsko v Francijo

Foto: EPA
Foto: EPA
Poleg ukrajinske nogometne reprezentance si je nastop na evropskem prvenstvu 2016 zagotovila še Švedska. V povratni tekmi dodatnih kvalifikacij so Švedi na Danskem remizirali z 2:2 (1:0), napredovali so s skupnih 4:3.
Oglej si celoten članek

Na Danskem je Švede v 19. minuti v vodstvo popeljal Zlatan Ibrahimović, ki je izkoristil dobro podajo Kima Källstroma iz kota, v kazenskem prostoru pa se je dobro znašel. Švedski napadalec je drugič zadel v 76. minuti, z odličnim in močnim prostim strelom je zadel zgornji kot vrat, ki jih je branil Kasper Schmeichel.

Pet minut kasneje so Danci le zadeli. Z leve strani je podal Riza Durmisi, Yussuf Poulsen je na daljši vratnici žogo pospravil v gol. V sodniškem dodatku je za 2:2 zadel Jannik Vestergaard, a na koncu so se vseeno veselili Švedi.

Iz dodatnih kvalifikacij so si nastop na Euro 2016 priigrali še Irci, ki so s skupnih 3:1 izločili BiH, in Madžari, ki so bili s skupnih 3:1 boljši od Norveške.

Že pred tem so si skozi kvalifikacije EP zagotovile reprezentance Albanije, Anglije, Avstrije, Belgije, Češke, Hrvaške, Islandije, Italije, Nemčije, Poljske, Portugalske, Romunije, Rusije, Severne Irske, Slovaške, Španije, Švice, Turčije, Walesa, Madžarske in Irske ter Francije, ki je imela nastop kot gostiteljica prvenstva stare celine že zagotovljen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.