Zlati Hoy še enkrat zlat

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Kolesar Chris Hoy je osvojil svojo peto zlato kolajno na olimpijskih igrah in se tako izenačil z legendarnim veslačem Stevenom Redgravom. Po številu zlatih olimpijskih odličij sta najuspešnejša Britanca.
Oglej si celoten članek

Po včerajšnem zmagoslavju Bradleyja Wigginsa, ki je na cestnem kronometru prišel do svoje četrte zlate kolajne in sedme nasploh, je v številu zlatih olimpijskih odličij britanski rekord izenačil Chris Hoy. Kolesar, ki je na otvoritvi iger nosil britansko zastavo, se je z ekipno zmago na veledromu v zasledovalni vožnji izenačil s Sirom Stevenom Redgravom. Hoyu sta tokrat do uspeha in tudi novega svetovnega rekorda pomagala še Philip Hindes in Jason Kenny, Britancem pa so družbo na zmagovalnem odru delali še drugi Francozi in tretji Nemci.

"To je neopisljivo. Vedeli smo, da nam lahko uspe, a ta kolajna ni bila že prej oddana. Lažje je nekaj reči kot to potem tudi storiti. Odlično smo trenirali, zdaj pa nam je uspelo. Še nikoli se nisem toliko trudil. To je bil neverjetno ponosen trenutek zame, saj smo zmagali pred domačim občinstvom. To se lahko zgodi le enkrat v življenju. Vsak trenutek smo uživali in dali vse od sebe," je po novem olimpijskem zmagoslavju dejal 36-letni Škot, ki je tako do kolajne prišel na zadnjih štirih olimpijskih igrah.

Leta 2000 je v Sydneyju osvojil edino srebro, v Atenah eno zlato, v Pekingu pa je kar trikrat stopil na najvišjo stopničko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.