Zlato za Slovenijo!

Foto: HZS/Twitter
Slovenska ženska hokejska reprezentanca je zmagala na svetovnem prvenstvu divizije II (skupina A) v škotskem Dumfriesu.
Oglej si celoten članek

Slovenke so v tekmi zadnjega kroga premagale Mehiko s 7:1 (4:1, 2:0, 1:0) ter končale na prvem mestu in si zagotovile napredovanje v tretjeligaško kategorijo za leto 2020.

Slovenke so na SP doživele le en poraz, na uvodni tekmi jih je po kazenskih strelih ugnala Španija s 4:3. Sledila pa so štiri zmage, najprej so ugnale domačinke Britanke s 4:2, v petek Avstralijo s 6:1, v nedeljo pa Severno Korejo po kazenskih strelih s 4:3.

V nedeljo zvečer, ko je Velika Britanija premagal Španijo, je bilo že jasno, da bo Slovenkam morebitna današnja zmaga prinesla prvo mesto na turnirju. Slovenija je krenila odločno, začetni zaostanek pa so slovenske igralke spremenile v visoko vodstvo v pičlih štirih minutah prve tretjine z zadetki Nine Lončar, dvema Pie Pren in Julije Blazinšek.

Do konca tekme so nato zadele Blazinškova še enkrat ter Sara Confidenti in Eva Dukarič, z visoko zmago pa so izbranke selektorja Acija Ferjaniča zasluženo prišle do končnega slavja na SP.

"Vedele smo, kaj današnja tekma pomeni, vse ali nič. Začele smo mogoče malo nervozno, potem pa smo se malo sprostile, ko smo dosegle izenačujoči zadetek in potem še enega in zadetki so začeli padati. Tekma ni bila lahka, ampak dokazale smo, da smo mogoče malo dozorele in da smo znale to tekmo, ki je bila v naših rokah, pripeljati do konca in osvojiti to prvenstvo," je po zadnji tekmi, ki je hokejistkah po 15 letih prinesla napredovanje v višjo skupino, dejala kapetanka Pia Pren.

"Prvenstvo je bilo nepredvidljivo, jaz še nisem doživel takega prvenstva, kot je bilo tole. Rekli smo, da gremo na Škotsko po medaljo. Nekateri so bili malo skeptični, tudi posmehljivi, tudi mi si nismo mislili, da bomo dobili zlato. Nismo rekli, katero medaljo, rekli smo, da jo bomo prinesli in smo jo," pa je prvenstvo ocenil selektor Ferjančič in dodal, da so Slovenke zasluženo osvojile prvo mesto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.