Zlatorog boljši od Krke

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Košarkarji Zlatoroga so v 10. krogu lige za prvaka v Laškem premagali Krko s 64:58 (17:14, 30:23, 47:41).
Oglej si celoten članek

V Laškem se je začel zadnji krog drugega dela lige Telemach. Zlatorog je v Ligi za prvaka pričakal zasedbo Krke. Novomeščani so si že konec tedna dokončno zagotovili prvo mesto pred četrtfinalom, medtem ko so Laščani na tej tekmi še odločali o svoji uvrstitvi na lestvici. Z zmago so si zagotovili tretje ali četrto mesto na lestvici, kar jim bo v nadaljevanju prineslo prednost igranja na domačem igrišču.

Ekipi sta začeli nekoliko bolj previdno, v tem so prednjačili gostje, saj je trener Aleksandar Đikić priložnost ponudil tudi nestandardnim igralcem začetne ekipe. Med tekmo sta pri Laščanih prednjačila predvsem Sašo Zagorac in Igor Tratnik, ki sta lepo polnila koš gostov. Medtem ko so Krkaši igrali s precej spremenjeno postavo, se vsaj v prvem polčasu niso znašli pod košem gostiteljev.

Šele Žiga Zatežić je s trojko za 50:49 popeljal Krko v novo vodstvo dobrih šest minut pred koncem tekme, Novomeščani so razen ob izidu 5:3 nazadnje vodili v 13. minuti tekme. V zadnji minuti, ko sta obe ekipi odigrali na dolg napad, Krka je zaostajala le dve točki, a so se ji nato zatresle roke, je žogo najprej izgubil Zlatorog, nato pa so na drugi strani preveč zapletali še Krkakši, prav tako izgubili žogo, in Laščani so tekmo na koncu vendarle dobili.

Miralem Halilović je bil s 14 točkami najboljši strelec pri Krki, ob tem je ujel še pet odbitih žog, medtem ko je Tratnik za Laščane prispeval 20 točk in sedem skokov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.