Zlatorog v Ljubljano s +1

Foto: KK KRKA/DRAGO PERKO/KOSARKA.SI
Foto: KK KRKA/DRAGO PERKO/KOSARKA.SI
Po prvih tekmah četrtfinala pokala Spar so v prednosti košarkarji Zlatoroga, Hopsov Polzele, Krke in Tajfuna. Povratni obračuni so na sporedu že čez manj kot 24 ur, zmagovalci pa se bodo uvrstili na zaključni turnir, ki bo v dvorani Tivoli v petek in nedeljo, 19. in 21. februarja.
Oglej si celoten članek

Izbranci trenerja Aleša Pipana so v ponovitvi lanskega polfinala Pokala Spar - tedaj je bil trener poraženega Uniona Olimpije prav Pipan - na krilih izjemnega 38-letnega Gorana Juraka ob koncu tretje četrtine nadoknadili trinajst točk zaostanka (43:56). Z nizom trojk Juraka so imeli dobri dve minuti pred koncem tekme celo sedem točk prednosti (80:73). A v zaključku bi lahko Ljubljančani celo zmagali, vendar je Miha Lapornik (15 točk) zapravil zadnji napad. Prvo ime tekme je bil vsekakor Jurak. Ob metu 6:8 za dve točki in 4:6 za tri (prosti meti 2:4) je dosegel 26 točk, ob tem pa ujel še 12 žog.

"Čestitke Zlatorogu za zmago. Na terenu so pokazali, da si uspeha želijo veliko bolj od nas, zato je ta povsem zaslužen," je po tekmi dejal razočarani trener Olimpije Gašper Potočnik, Pipan pa je povedal: "Rad bi pohvalil naše fante, predvsem za prikazano v drugem polčasu. Na tekmi smo prikazali dva različna obraza. Z igro v prvih 20 minutah zagotovo ne moremo biti zadovoljni, saj smo bili v obrambi preveč mlahavi, v napadu pa premalo odločni in storili preveč napak. Izgubljene žoge so gostom iz Ljubljane dale možnost, da so z lahkimi koši dobili prvi polčas. Po odmoru je bil naš pristop drugačen. Pokazali smo več osredotočenosti in kontrole nad žogo. Tudi v obrambi smo zaigrali bolj čvrsto. Nekaj minut pred koncem smo vodili že s sedmimi točkami razlike, na koncu pa popustili. Vsaka zmaga šteje, a to je šele prvi polčas. Do povratne tekme nas čaka trening, na katerem bomo analizirali našo igro. V Ljubljano se ne podajamo z belo zastavo. Še enkrat bomo skušali dati vse od sebe, na koncu pa bomo videli, kaj nam bo to prineslo."

Krka in Tajfun slavila v gosteh

Hopsi so po nekaj igralskih okrepitvah v zadnjem času ujeli zmagovalni ritem; proti Lastovki so skupaj z ligo Telemach zabeležili tretjo zaporedno zmago, kar je njihov najdaljši niz v sezoni. Ključna je bila igra v obrambi, saj so Domžalčani dosegli le 52 točk in bili z izjemno uvodnega vodstva s 3:0 vseskozi v zaostanku. Josip Mikulić z 18 točkami in Uroš Godler sta bila najboljša pri domačih, na drugi strani pa sta po 15 točk dosegla Semen Šaškov in Mendus Julević. V primeru končnega uspeha bi se Polzeljani v petek v drugem polfinalu, ob 20.30, pomerili z zmagovalcem dvoboja Zlatorog : Union Olimpija.

Na drugi strani razpredelnice sta polfinalu bližje Krka in Tajfun. Zmagovalci zadnjih dveh pokalnih tekmovanj iz Novega mesta so v derbiju četrtfinala v skoraj polni dvorani Komunalnega centra v Domžalah zasluženo premagali Helios Suns. Že na začetku so pokazali večjo željo po uspehu in motivacijo, tako da jim domači niso bili kos. V prvem polčasu še kolikor toliko, v nadaljevanju pa je razlika hitro poskočila na dvomestno število. Kanček upanja za povratno tekmo ob 20. uri je Helios Suns ujel v zaključku tekme, ko je Đorđe Lelić zadel trojko skoraj s sredine igrišča.

V negativni seriji ostaja Šenčur Gorenjska gradbena družba. Odkar se je uvrstil v četrtfinale Pokala Spar - konec januarja je izločil Portorož, še ni zmagal. Doživel je tri poraze v ligi Telemach, Tajfun pa mu je na domačem parketu zadal še četrtega zaporedoma. Šentjurčani so tako na pragu drugega zaporednega nastopa v polfinalu, kjer se lahko Krki oddolžijo za lanski tesen poraz. Varovanci Igorja Kešlja so vsi po vrsti zaostali za povprečji, v ekipni predstavi Dejana Mihevca pa sta izstopala Sandi Čebular s 17 točkami in Tomaž Bolčina, ki jih je dosegel 15.

Pokal Spar, četrtfinale, prve tekme:

Zlatorog : Union Olimpija  82:81 (21:22, 36:45, 59:58)
Hopsi Polzela : Lastovka  66:52 (18:16, 33:24, 49:35)
Helios Suns : Krka  64:71 (10:19, 30:35, 44:50)
Šenčur Ggd : Tajfun  59:83 (20:16, 31:40, 42:62)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.