Zlatorogu derbi, Šentjurju vrh

Foto: Žurnal24 Miha Čmer je dosegel pet točk. (Foto: KZS/www.alesfevzer.com)
V lokalnem derbiju 3. kola lige Telemach so košarkarji Zlatoroga proti Hopsom upravičili pričakovanja in v napeti tekmi slavili tesno zmago 67:65. V soboto se je Šentjur s tretjo zmago zavihtel na vrh.
Oglej si celoten članek

V tekmi obrambe je Šentjur s 63:55 premagal Mercator in se s tretjo zmago zavihte na vrh lestvice lige Telemach. Domžalski Helios je gostitelja Maribor Messer premagal z 82:76. "Tekmo smo začeli zelo slabo, v drugi in tretji četrtini zaigrali veliko bolje in zaradi tega tudi prišli do večje razlike, v zadnjem delu igre so se nam košarkarji Maribora povsem približali, a smo bili vseeno v zadnjih minutah boljši in tako prišli do pomembne zmage. Trenutno se srečavamo s preveč nihanji, ki so posledica dejstva, da imamo povsem novo ekipo," je po zmagi razmišljal trener Domžal, Rado Trifunovič.

V lokalnem derbiju smo premagali kakovostno in borbeno ekipo Hopsov, zato gredo mojim igralcem toliko večje čestitke.
Aleš Pipan, trener Zlatoroga

Le malo zbranosti pa je zmanjkalo Hopsom, pa bi lahko Zlatorog presenetili na njihovem terenu, saj sta ekipi v zadnjo, odločilno četrtino vstopili povsem izenačeni (55:55). A tekma se je na veselje 500 gledalcev v dvorani Tri lilije končala v prid gostiteljev, ki so bili natančnejši pri izvajanju prostih metov (18:23), medtem ko so Polzeljani od 17 poskusov zadeli le osemkrat. V razburljivi končnici so gosti po košu prvega strelca Hopsov Gregga Thondiqua, ki je skupaj zbral 21 točk, še vodili s 63:62, nato pa so gostitelji prevzeli pobudo; s 67:63 so povedli s trojko Panića, do konca tekme pa vodstvo zadržali, saj je Stanko Sebič v zadnji sekundi zgrešil trojko.

Prvi strelec Zlatoroga je bil tokrat Vladimir Panić z 21 točkami, 13 točk je k zmagi dodal Saša Mijajlović, ki je ob tem zbral še deset skokov. V naslednjem krogu bo Zlatorog v soboto, 6. 11., gostoval pri ekipi Maribor Messer, Hopsi pa bodo prav tako v soboto doma gostili Parklje.

Lestvica:
1. Šentjur 6
2. Helios 5
3. Elektra 5
4. Hopsi 5
5. Zlatorog 4 (-1)
6. Slovan 3 (-1)
7. Maribor 3
8. LTHcast 3
9. Parklji 2 (-1)

Liga Telemach, 3. kolo:

Zlatorog : Hopsi Polzela 67:65
Panić 21, Mijajlović 13; Kobale 17, Venta 14

Parklji : Elektra Šoštanj 72:80
Paravinja 18, Krejič 12; Nuhanović 16, Bilić 14

Maribor Messer : Helios Domžale 76:82
P. Brolih 22, Remus 12; Bubnič 22, 9 sk., Vranjkovič 14

LTHcast Mercator : Šentjur 55:63
Lebedincev 18, Mihailovič 7; Harmason 14, Hohler in Šimović po 13

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.