Zlomljena ključnica prekrižala načrte legendi

Foto: Epa Andre Tafi
Nekdanji zmagovalec je moral odpovedati svoj nastop na dirki Pariz-Roubaix.
Oglej si celoten članek

Nekdanji odlični italijanski kolesar Andre Tafi je lani pri 52 letih izrazil željo, da bi na 20. obletnico svoje zmage na aprilski dirki Pariz-Roubaix. Z njegovim nastopom pa ne bo nič, saj ni našel ekipe, ki bi ga začasno zaposlila, zdaj pa si je na lokalni veteranski dirki pri padcu še zlomil ključnico, tako da v Parizu ne bo mogel sesti na kolo.

Organizatorji "severnega pekla", kot je vzdevek ene najprestižnejših dirk na svetu, so mu pred časom dovolili, da bi na začetku nekaj časa vozil na čelu pelotona, kar pa zdaj ne bo mogoče. Operacija sicer ne bo potrebna, kot sam pravi, pa poškodbe ne bo mogel pravočasno zaceliti, zato se bo moral zadovoljiti s povabilom, da bo na dirki častni gost.

"Najbrž mi ni usojeno, da še enkrat nastopim na dirki. Čeprav je to ena najbolj razširjenih poškodb v kolesarstvu, se je meni zgodila prvič, nikoli nisem imel še nič zlomljenega," je razočaran Tafi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.