Zmaga Hauserjevi, vrhunska predstava Polone Klemenčič

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Avstrijska biatlonka Lisa Theresa Hauser je zmagovalka ženskega sprinta za svetovni pokal v Kontiolahtiju na Finskem. Vrhunsko predstavo pa je vnovič pokazala Polona Klemenčič, ki je z zaostankom 52,4 sekunde resda zasedla šele 21. mesto, a za tretjim mestom po kazenskem krogu zaostala vsega 28 sekund.
Oglej si celoten članek

Klemenčičeva je že na posamični tekmi presenetila z 19. mestom, danes pa potrdila napovedi v slovenskem taboru, da je v poletni sezoni izjemno napredovala. S popolnim nastopom, strelsko ničlo in dodatno energijo po brezhibnem streljanju, bi se vmešala celo v boj za stopničke.

Gre za dosežke, ki jih slovenski ženski biatlon čaka že več let. A danes je vidnejšo uvrstitev preprečila izjemna zgoščenost dosežkov, saj so tekmovalke med šestim in 26. mestom tekmo končale znotraj 30 sekund. Izjemen boj se s tem obeta tudi na nedeljskem zasledovanju, kjer bo imela 25-letna slovenska reprezentantka lepo izhodišče.

Manj uspešna je bila Živa Klemenčič, ki je zgrešila tri strele in s 71. mestom ostala tudi brez želene zasledovalne tekme.Na vrhu si je četrto zmago v karieri priborila Avstrijka Lisa Theresa Hauser, nazadnje na svetovnem prvenstvu Pokljuki tudi svetovna prvakinja na tekmi s skupinskim startom, z dodatnima srebrnima kolajnama pa ena najuspešnejših posameznic zadnjega SP. A tokratno slavje je bilo precej nepričakovano, saj se je Avstrijka v pripravljalnem obdobju ubadala s številnimi zdravstvenimi težavami.

Odločilo je streljanje, ki ga je Avstrijka opravila brez napake. Italijanka Lisa Vittozzi je v kazenski krog zavila enkrat in zaostala 17,1 sekunde, Švedinja Linn Persson, ki je na strelišču prav tako zadela vseh 10 tarč, pa je bila z zaostankom 24,2 sekunde tretja.

Vittozi je danes prevzela vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokal, zelo visoko pa je z 19. mestom tudi Klemenčič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.