"Zmaga Juveta je smrt nogometa"

Foto: EPA
Foto: EPA
Nič bolje kot v Angliji se sodnikom ne godi niti v Italiji, kjer še vedno odmevajo napake delivcev pravice, ki so prinesle zmage Juventusu, Fiorentini in Udineseju. Predsednik Catanie je zmago stare dame označil kar za "smrt nogometa".
Oglej si celoten članek

Italijanska Serie A je edina izmed najmočnejših evropskih lig, ki uporablja dodatne sodnike ob golovi črti, kar raje kot tehnologijo podpira tudi predsednik Uefe Michel Platini, a tudi to ni preprečlo zmot, ki so oškodovale Catanio, Lazio in AS Romo, medtem ko se je moral prvak Juventus braniti namigovanj o sodniški zaroti.

Predsednik Catanie Antonio Pulvirenti se še vedno ni pomiril s porazom proti belo-črnim, ki so jih premagali po golu iz prepovedanega položaja, Siclijancem pa je glavni sodnik v prvem polčasu razveljavil še regularen zadetek.

Pulvirenti je po besedah Juventusovega predsednika Andree Agnellija, ki je v petek dejal, da italijanski nogomet potrebuje reforme, predlagal, da bi moral Juventus v znak "fair playa" in transparentnosti podariti tri točke njegovi ekipi.

Agnelli lahko točke podari Catanii

"Če si agnelli želi reform v nogometu, potem lahko začne z najbolj preprosto stvarjo, da predlaga registracijo tekme in rezultat 0:3," je Pulvirenti dejal v radijskem intervjuju, potem ko je takoj po tekmi Juventusovo klop sicer obtožil, da je z nadlegovanjem stranskega sodnika dosegla razveljavitev gola.

"Danes smo videli smrt nogometa. Kaj naj storimo? Ali naj še naprej tekmujemo in pasivno sprejemamo takšne reči? Stranski sodnik je spremenil svojo odločitev. Gol Catanie je razveljavila klop Juventusa. Sramotno je, da so igralci, ki so se ogrevali, kot sta denimo Simone Pepe in Emanuele Giaccherini, gol razveljavila z nadlegovanjem sodnika," je še dodal.

Oglasil se je tudi Juventusov športni direktor Giuseppe Marotta, ki je priznal, da je bil gol Catanie regularen, ni pa želel priznati, da je klub pritiskal na delivce pravice.

Foto: Twitter Gazzetta dello Sport časopis Juventus prva stran "Juventus je resen klub in četudi bi tisti gol veljal, nihče ne more reči, da bi se tekma tako tudi zaključila. Zanikam, da so naši nogometaši skušali prepričati sodnika, da si premisli. Stranski sodnik je dvignil zastavico v trenutku zadetka in pokazal, da je bil prepovedani položaj," je dejal Marotta.

"Lahko le delim svojo sodbo glede napake. Dogajajo se, tako kot so se zgodile na včerajšnjih tekmah, na tekmah prejšnjega kola in v lanski sezoni, ko je bil oškodovan Juventus. Ampak če namigujete, da je Juventus vplival na sodfnika, potem to povsem zanikam."

Sodniki lahko odločajo o naslovu

Jezni so bili tudi pri Romi, ki jo je v izdihljajih tekme s sporno enajstmetrovko Antonia Di Nataleja v prestolnici premagal Udinese. Romin trener Zdenek Zeman je dejal, da po njegovem mnenju sodniki lahko odločijo tudi o naslovu prvaka.

"To je bil slab dan za sodnike," je dejal Zeman. "Pravijo, da sodniki ne morejo odločiti prvenstva, a jaz mislim, da lahko. V primeru Catanie so rezultat z 1:0 spremenili na 0:1." Romin mestni tekmec Lazio je pri rezultatu 1:0 zabil legalen zadetek prek Stefana Maurija, ki so ga sodniki neupravičeno razveljavili.

"Juve, kakšen strup!" je na naslovnici dan po tekmi zapisal glavni športni dnevnik Gazzetta dello Sport. Pri Corriere dello Sportu so dodali, da so bile odločitve sodniške ekipe "škandalozne", medtem ko je torinski Tuttosport navijaško zapisal: "Sodnik dela napake, Juve ne!"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.