Zmaga Kristoffersna, Slovenca brez finala

Foto: EPA
Foto: EPA
Norvežan Henrik Kristoffersen je zmagal na slalomu v Leviju. Drugi je bil vodilni po prvi vožnji Avstrijec Marcel Hirscher, branilec velikega kristalnega globusa, ki je zaostal 12 stotink, tretji pa Nemec Felix Neureuther. Slovenska predstavnika se nista uvrstila v finale.
Oglej si celoten članek

Boljši od obeh Slovencev je bil tokrat Miha Kürner, ki je bil 35. in je finale zgrešil za 13 stotink, Matic Skube pa je končal na 44. mestu. Žan Kranjec ostaja edini slovenski smučar v tej zimi s točkami, ki jih je dobil na uvodni tekmi v Söldnu.

Marcel Hirscher je vodil po prvi vožnji, vendar je imel pred Henrikom Kristoffersenom le šest stotink prednosti. Tretji je bil presenetljivo še en Norvežan Sebastian-Foss Solevaag (+0,20). V finalu je z osmega mesta napadel Felix Neureuther in bil nato po lepi predstavi na vrhu vse do nastopa najboljših dveh dneva. Nemec je nato tridesetič stopil na zmagovalni oder.

Dvajsetletni Kristoffersen ga je v skupnem seštevku prehitel za več kot sekundo in tri desetinke po finalni predstavi, ki ji ni bil kos niti Hirscher. Ta je zmagal v skupnem seštevku pokala v zadnjih treh sezonah (2012, 2013, 2014) in je tudi novo zimo začel pred tremi tedni z veleslalomsko zmago. Avstrijski šampion, dosegel je drugi čas finala za Norvežanom, tako ostaja pri 24 posamičnih zmagah v pokalu, Kristoffersen pa se je veselil druge po slavju na nočnem slalomu januarja v Schladmingu.

Odstop Matta, Rus med deseterico

Avstrijec Mario Matt, olimpijski slalomski prvak, je odstopil že na prvi progi, Solevaag si je s četrtim mestom zagotovil najboljši izid v karieri in po lanskem osmem mestu prav v Leviju šele drugo uvrstitev med deseterico. Tja se je tokrat z osmim prebil tudi Rus Aleksander Horošilov, ki je izenačil svoji izid kariere.

Hirscher po zmagi in drugem mestu na severnoameriško turnejo odhaja kot vodilni v pokalu. S 180 točkami ima po dveh tekmah že precejšnjo prednost pred tokrat šestim Nemcem Fritzom Dopferjem (120), tretji pa je Kristoffersen (100).

Moški slalom (Levi), izidi:

1. Henrik Kristoffersen (Nor) 1:50,39
2. Marcel Hirscher (Avt) +0,12 
3. Felix Neureuther (Nem) +1,31 
4. Sebastian-Foss Solevaag (Nor) +1,32 
5. Patrick Thaler (Ita) +1,48 
6. Fritz Dopfer (Nem) +1,52 
7. Mattias Hargin (Šve) +1,69 
8. Aleksander Horošilov (Rus) +1,97 
9. Andre Myhrer (Šve) +2,18 
10. Daniel Yule (Švi) +2,19
 ...
35. Miha Kürner (Slo)
44. Matic Skube (Slo)
...

Skupni vrstni red:

1. Marcel Hirscher (Avt) 180 točk
2. Fritz Dopfer (Nem) 120
3. Henrik Kristoffersen (Nor) 100
4. Benjamin Raich (Avt) 66
5. Felix Neureuther (Nem) 60
  . Alexis Pinturault (Fra) 60
7. Victor Muffat Jeandet (Fra) 55
8. Sebastian-Foss Solevaag (Nor) 50
9. Patrick Thaler (Ita) 45
10. Davide Simoncelli (Ita) 40
   . Andre Myhrer (Šve) 40
...
41. Žan Kranjec (Slo) 7
...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.