Zmaga Krke sredi Tivolija

Foto: Žurnal24 Košarkarji Krke so se zasluženo veselili v Ljubljani.
Upamo, da se navijačem Olimpije med kosilom v grlu ni zataknila kakšna kost, medtem ko so bentili nad igro svojih ljubljencev, ki so jih znova razočarali zaradi poraza s Krko.
Oglej si celoten članek
 

Liga NLB, 17. kolo

Hemofarm : Helios 80:70
FMP : Split 86:59
Zagreb : Bosna 88:68
C. zvezda : Vojvodina 87:73 U. Olimpija : Krka 73:77
Budućnost : Cibona 82:74
Zadar : Partizan 74:65

Košarkarji Uniona Olimpije so svojim navijačem pripravili še eno negativno presenečenje. Na tekmi 17. kola lige NLB so namreč s 73:77 izgubili proti novomeški Krki. Odločilno vlogo pri tem je imel drugi polčas, posebej tretja četrtina, ko so Dolenjci naredili delni rezultat 16:3, v končnici zadnje četrtine pa ljubljanski lov na dolenjske zeleno-bele ni uspel. Prvič je pri Olimpiji zaigral tudi drugi novinec Aleksej Nešović, ki je pokazal solidno igro, vendar se je v napadu, ki bi utegnil Olimpiji prinesti izenačenje v končnici, zapletel in ni podal žoge ven na met za tri točke, ki so ga Ljubljančani potrebovali.

Že v soboto je Hemofarm ugnal Helios. Po izenačenem začetku so gostje prišli v vodstvo z 10:4, nato pa so se domači zbudili in vzpostavili ravnotežje. Četrtina je sicer pripadla gostiteljem (19:17). Z delnim izidom 8:0 so košarkarji Hemofarma v 15. minuti povedli s 33:27 in tudi na odmor odšli s šestimi točkami prednosti (42:36). Šest točk razlike v korist gostiteljev je bilo tudi pred začetkom zadnjega dela igre, ki pa je nato trikrat narasla na deset točk, drugič v 31. minuti po trojki Joksimoviča, tretjič po prostih metih Bobana Marjanoviča štiri minute pred koncem (77:67). Tretja trojka Aljaža Janže, dosežena v predzadnji minuti, je prišla prepozno, da bi lahko slovenski predstavnik preobrnil končnico srečanja v svoj prid.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.