Zmaga Mäkäräinenove, Gregorinova 14.

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Finka Kaisa Mäkäräinen je zmagovalka biatlonskega sprinta za svetovni pokal v avstrijskem Hochfilznu. S progo in dvema streljanjema je Finka ob kazenskem krogu opravila v 20:55,6 minute in za 10,4 sekunde prehitela Italijanko Karin Oberhofer ter za 29,9 sekunde Norvežanko Tiril Eckhoff, ki je prav tako enkrat zavila v kazenski krog.
Oglej si celoten članek

Lepo izhodišče si je za nedeljsko zasledovanje priborila tudi slovenska reprezentantka Teja Gregorin, ki je z desetimi zadetimi tarčami potrdila dobro strelsko formo, zato čudi relativno velik zaostanek v smučini, saj je na 7,5-kilometrski progi za Kaiso Mäkäräinen zaostala kar 55,1 sekunde.

Glavni trener Uroš Velepec je po tekmi opisal dogajanje in razloge za slabši tek Gregorinove: "Na servisu so takoj povedali, da so izbrali napačne smuči, ni bilo problema v maži. Andreja je imela dobre smuči, Teja pa je izgubljala veliko časa na progi, morala bi biti med peterico. A še vedno ima dobro izhodišče za zasledovanje, 14. mesto je solidno. Ampak škoda je takšne tekme, saj se je počutila dobro. Takih priložnosti je malo, servis imamo odličen, a takšne stvari se zgodijo. Teja je tekaško boljša kot v Östersundu, tako da bi morala biti višje."  

Na zasledovanje se je s 46. mestom uvrstila tudi Andreja Mali (+ 1:50,0/2), mlada Urška Poje je bila 86. (+ 3:30,3/2), Anja Eržen pa 95. (4:05,1/4). "Vzela je kar nekaj skalpov, nabira izkušnje, smo zadovoljni z njo. Malo je imela smole v leže, saj je imela precej vetra in naredila malo premalo korekcije. Hrabro se je borila, a seveda njen nivo ni še takšen kot nekoč bo," je Velepec sicer ocenil debi Pojetove.

Finka je z drugo zmago v sezoni vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala pred Tiril Eckhof povečala na 40 točk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.