Zmaga Mäkäräinenovi, Gregorinova 25.

Foto: EPA
Foto: EPA
Finska biatlonka Kaisa Mäkäräinen (30:06,7/2)je zmagovalka zasledovalne preizkušnje v Hanti Mansisku.
Oglej si celoten članek

Za Kaiso Mäkäräinen je bila druga je bila Francozinja Marie Dorin Habert (+1,5/1) in tretja Italijanka Dorothea Wierer (+5,7/1). S četrtim mestom (+6,5/2) je Čehinja Gabriela Soukalova osvojila veliki kristalni globus. Slovenka Teja Gregorin je bila 25. (+2:25,0/3).

Na zadnji letošnji zasledovalni preizkušnji v svetovnem pokalu so bile razlike med prvimi petimi tekmovalkami izredno majhne, Mäkäräinenova pa je ubranila prvo mesto s četrtkovega sprinta, čeprav je zgrešila dve tarči. Na koncu je imela v cilju minimalno prednost pred Dorin Habertovo, ki je bila v sprintu šele deseta, tretje mesto je ubranila Wiererjeva, ki je tako kot francoska biatlonka enkrat morala v kazenski krog.

Čeprav je Soukalova v današnjem zasledovanju v primerjavi s četrtkom izgubila dve mesti, po dveh zgrešenih strelih je dobila neposreden boj za četrto mesto z Nemko Franzsko Preuss, je imela 26-letna biatlonka iz Jablonca, iz kjer je doma tudi glavni trener slovenske biatlonske reprezentance Tomaš Kos, več kot dovolj razlogov za dobro voljo. 

S četrtim mestom si je Soukalova pred nedeljsko zadnjo letošnjo preizkušnjo v svetovnem pokalu, ko bo v Hanti Maninsku na sporedu skupinski start najboljših 30 v letošnji sezoni, prvič v karieri zagotovila veliki kristalni globus. Pred drugouvrščeno Dorin Habertovo ima zdaj 63 točk prednosti, pred tretjeuvrščeno Wiererjevo pa že 131 točk. Soukolova je osvojila tudi mali kristalni globus v zasledovalnih preizkušnjah, druga je v tem seštevku Wiererjeva, tretja pa Dorin Habertova.

Gregorinova končala s stremi zgrešenimi streli

Najboljša slovenska biatlonka zadnjih let Gregorinova je svoj predzadnji nastop v letošnji sezoni končala s tremi zgrešenimi streli, tako da je v primerjavi s sprintersko preizkušnjo izgubila štiri mesta, vendar je še ulovila nastop na nedeljski tekmi s skupinskim startom. Na strelišču ni šlo vse gladko niti drugi slovenski predstavnici Anji Eržen, ki je vseeno pridobila dve mesti in tekmo končala kot 50. (+4:56,9/4).

V skupnem seštevku svetovnega pokala je s 143 točkami Gregorinova na 46. mestu, Erženova in Andreja Mali, ki je v Rusiji ni, pa si s še dvema drugima tekmovalkama delita 98. mesto.

Zasledovalno (10 km), Hanti Mansisk:

1. Kaisa Mäkäräinen (Fin) 30:06,7/2
2. Marie Dorin Habert (Fra) +1,5/1
3. Dorothea Wierer (Ita) 5,7/1
4. Gabriela Soukalova (Češ) 6,5/2
5. Franziska Preuss (Nem) 6,6/1
...
25. Teja Gregorin (Slo) 2:25,0/3
50. Anja Eržen (Slo) 4:56,9/4
...

Svetovni pokal, skupno:  

1. Gabriela Soukalova (Češ) 1106 točk
2. Marie Dorin Habert (Fra) 1043
3. Dorothea Wierer (Ita) 965
4. Kaisa Mäkäräinen (Fin) 905
5. Franziska Hildebrand (Nem) 793
...
46. Teja Gregorin (Slo) 143
...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.