Zmaga Morenu, Brajkovič 14.

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Španski kolesar Daniel Moreno (Katjuša) je zmagovalec četrte etape dirke po Španiji. Drugo mesto na 170 kilometrov dolgi preizkušnji od Baze do Sierre Nevade je osvojil Danec Chris Soerensen (Saxobank), tretji pa je bil Irec Daniel Martin (Garmin).
Oglej si celoten članek

Slovenec Jani Brajkovič je bil 14., skupno pa od danes vodi Francoz Sylvain Chavanel.

Moreno je dobil prvo gorsko etapo 66. pentlje po Španiji. Špancu je uspelo pobegniti najbližjemu zasledovalcu Soerensenu 300 metrov pred ciljem četrte etape, na koncu pa je imel tri sekunde prednosti. S tem je Moreno vknjižil prvo etapno zmago na španski dirki. Tretjeuvrščeni Martin je zaostal že za 11 sekund, za kolikor je zaostalo tudi naslednjih 28 kolesarjev, med katerimi je bil na 14. mestu tudi edini slovenski predstavnik Brajkovič (RadioShack).

V zadnjem vzponu na Sierro Nevado, dolgem 23 kilometrov, se je oblikovala skupinica ubežnikov, ki pa jo je glavnina kar nekaj kilometrov pred ciljem ujela. Nato sta se v ospredje prebila Moreno in Soerensen, kjer pa je imel na cilju na 2112 metrih najmočnejše noge Španec.

V skupnem seštevku je danes vodstvo prevzel Francoz Sylvain Chavanel iz ekipe Quick Step, ki je tako po le dnevu vodstva slekel rdečo majico vodilnega španskemu kolesarskemu veteranu Pablu Lastrasu. Skupno drugi je s 43 sekundami zaostanka zdaj današnji zmagovalec Moreno, medtem ko je tretji Danec Jakob Fuglsang, ki zaostaja 49 sekund. Brajkovič zaseda 15. mesto, za vodilnim pa zaostaja minuto in 18 sekund. Etapo je sicer zaznamoval tudi odstop enega favoritov za končno zmago, Britanca Marka Cavendisha; kot vzrok so v njegovi ekipi HTC Highroad navedli slabšo pripravljenost in dosežke v uvodnih etapah.

5. etapa Dirke po Španiji (BazaSierra Nevada,170 km):
1. Daniel Moreno Fernandez (Špa/Katjuša) 4:51:53
2. Chris Anker Soerensen (Dan/Saxo Bank) + 0:03
3. Daniel Martin (Irl/Garmin) + 0:11
4. Joaquim Rodriguez Oliver (Špa) vsi isti čas
5. Przemyslaw Niemiec (Pol) vsi isti čas
...
14. Jani Brajkovič (Slo/RadioShack)

Skupni vrstni red Dirke po Španiji:
1. Sylvain Chavanel (Fra/Quickstep) 13:19:09
2. Daniel Moreno Fernandez (špa/Katjuša) + 0:43
3. Jakob Fuglsang (Dan/Leopard Trek) + 0:49
4. Maxime Monfort (Bel) + 0:49
5. Vincenzo Nibali (Ita)  + 0:53
...
15. Jani Brajkovič (Slo/RadioShack)               1:18

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.