Zmaga pingvinov, Nashvilla in Ottawe

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Hokejisti v severnoameriški ligi NHL so ponoči odigrali tri tekme. Ottawa je po kazenskih strelih s 5:4 premagala Calgary, Washington je doma izgubil proti Pittsburghu z 1:3, San Jose pa proti Nashvillu z 1:2.
Oglej si celoten članek

Dvoboj Washingtona in Pittsburgha je dobil slednji in tako prekinil niz petih zmag domačinov, sam pa dosegel peto zmago na zadnjih šestih tekmah. Eden ključnih igralcev pri gostih je bil vratar Marc-Andre Fleury, ki je zbral 33 obramb, posebej blestel pa je v drugi tretjini, v kateri so domači "nadstreljali" goste s 14:4.

Vsi štirje zadetki so sicer padli v zadnji tretjini, domače je v vodstvo popeljal Jevgenij Kuznjecov, nato pa so za zmago pingvinov poskrbeli Beau Bennett, Phil Kessel in Nick Bonino.

"Z več streli, kot se sooči, bolje igra. Tega seveda ne moremo dopustiti vsak večer. Ampak prav on je bil naš najboljši igralec na tekmi. Držal nas je v igri, tudi v drugi tretjini, ko so imeli domači svoje trenutke," je svojega vratarja Fleuryja pohvalil Bennett.

Zmagali tudi Ottawa in Nashville

Kanadski dvoboj Ottawe in Calgaryja je dobila prva, potem ko je odločilni kazenski strel zadel Mika Zibanejad. Ottawa je s tem prekinila niz štirih porazov, Calgary pa je doživel tretjega zapovrstjo.

Nashville pa je v gosteh prišel do zmage po zaslugi zadetka Calleja Jarnkroka v deveti minuti zadnje tretjine. S tem je prišel na vrh zahodne konference, ima točko več (15) od Dallasa. V vzhodni konferenci prednjači Montreal z 18 točkami.

Los Angeles Anžeta Kopitarja bo znova igral v noči na nedeljo, gostil pa bo prav Nashville.

 

Izidi NHL:

Pittsburgh Penguins : Washington Capitals   3:1 (0:0; 0:0)
Kuznetsov (42.), Kessel (44.), Bonino (59.); Bennett (42.)

Calgary Flames : Ottawa Senators   4:5 p. k.s. (0:0; 2:1, 4:4)
Hamilton (25.), Ryan (40.), Russell (46.), Pageau (51.), odločilni kazenski strel Zibanejad (2:1); Smith (38.), Colborne (45.), Turris (48.), Bennett (53.)

Nashville Predators : San Jose Sharks   2:1 (1:0; 0:0)
Nystrom (4.), Jarnkrok (49.); Pavelski (42.)

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.