Zmaga v Švico, Slovencem četrtfinale

Foto: EPA
Foto: EPA
Švica je zmagala na ekipni tekmi na finalu svetovnega pokala v alpskem smučanju v francoskem Meribelu.
Oglej si celoten članek

V velikem finalu je Šivca premagala Švedsko, Avstrija pa je po zmagi v malem finalu nad Italijo zasedla tretje mesto. Slovenija je med sedmimi ekipami izpadla v prvem krogu, ko jo je četrtfinalu ugnala Italija.

V slovenskem dvoboju z Italijo je edino zmago dosegel Aljaž Dvornik, ki je ugnal Roberta Nanija. Pred tem je Ilka Štuhec priznala premoč Chiari Costazza. Ana Drev je v tretjem dvoboju z Irene Curtoni odstopila že v zgornjem delu.

S tem je imel Miha Hrobat težko delo, saj bi moral Giulianija Razzolija premagati za 23 stotink. To mu ni uspelo, komajda se je izognil trčenju z italijanskim predstavnikom, ko je zgrešil smer in pristal na italijanski polovici proge. S tem je Italija dobila dvoboj s 3:1.

Meribel, ekipna tekma, izidi:

1. Švica
2. Švedska
3. Avstrija
4. Italija
5. Slovenija (Ilka Štuhec, Aljaž Dvornik, Ana Drev, Miha Hrobat)
. Nemčija
. Francija

Finale:

Švedska - Švica 2:2 (Švedska +0,09 zaostanka)
Sara Hector - Wendy Holdener 0:1
Matthias Hargin - Justin Murisier 1:0
Anna Swenn-Larsson - Charlotte Chable 1:0
Anton Lahdenperä - Reto Schmidiger 0:1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.