Zmaga za Kekov rojstni dan

Foto: Žurnal24 Valter Birsa je proti Poljski v Mariboru dosegel svoj prvi zadetek za reprzentan
9. septembra 2009 je po magičnem večeru v Mariboru že dišalo po afriki. Takrat je Slovenija v 8. kolu kvalifikacij z zadetki Dedića, Novakovića in Birse s 3:0 premagala Poljake.
Oglej si celoten članek

Slovenija je z visoko zmago s 3:0 nad Poljsko skočila na drugo mesto kvalifikacijske lestvice in hkrati poskrbela, da je Nizozemec Leo Beenhakker zadnjič sedel na klopi Poljske.

Že v 12. minuti je s prvim zadetkom in drugim za reprezentanco Zlatko Dedić nazakal, da bo v Ljudskem vrtu slovenski večer. Izid polčasa (2:0) je z 12. zadetkov za Slovenijo postavil Milivoje Novaković. Edini zadetek v drugem delu so gledalci videli v 62. minuti, ko se je prvič med strelce vpisal Valter Birsa. Eno najboljših predstav v kvalifikacijah je Slovenija prikazala na 48. rojstni dan slovenskega selektorja Matjaža Keka. Zmaga je imela afriški priokus.

Kvalifikacije za SP 2010, 8. kolo:

Slovenija : Poljska 3:0 (2:0)
Dedić (12), Novaković (45), Birsa (62)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.