Zmaga za Norveško in Rusijo, Slovenki sedmi

Foto: EPA
Foto: EPA
Zmaga na ženskem ekipnem sprintu je pripadla Norveški, druga je bila Finska, tretja pa Rusija 2. Slovenki Alenka Čebašek in Katja Višnar sta končali na solidnem sedmem mestu. Pri moških sta slavila Rusa Maksim Vilegšanin in Nikita Krijukov.
Oglej si celoten članek

Prva slovenska uvrstitev v finale svetovnega pokala v klasični tehniki je spodbuden rezultat pred prihajajočimi olimpijskimi igrami, kjer bo na sporedu prav tako ekipni sprint v klasični tehniki. Alenka Čebašek in Katja Višnar sta v polfinalu osvojili 3. mesto v svoji skupini, kar je bilo dovolj za finale. Čebaškova je startala z štartno številko dve ter prvi krog predala na osmem mestu, Višnarjeva je znižala zaostanek za vodilno skupino in predala kot šesta. Sledil je tek na 6. in 7. mestu. V zadnji predaji je celo kazalo na 6. mesto, vendar je Višnarjeva v ciljni ravnini morala priznati premoč ameriške dvojice. Za Slovenkama so zaostale obe švedski štafeti, Nemke, Italijanke, Kanadčanke in Čehinje.

"Blejski dvojec v finalu, fenomenalno. Že to, da sva se uvrstili v finale v tako močni konkurenci, je odlično. Malo mi je žal šestega mesta, ker sem bila zelo blizu, poznalo se mi je, da sem vsak krog tekla zelo na roke, predvsem zaradi slabšega oprijema. Danes so imeli serviserji veliko dela z izbiro optimalnega oprijema, vendar sem sama imela sicer zelo hitre smuči, malo slabši oprijem, a je bilo to bolje," je povedala Višnarjeva.

"Nisem želela taktizirati"

"Od starta sem se pognala na polno, nisem želela taktizirati, vendar sem se očitno preveč zagnala in potem sem zadnjo polovico pretekla počasneje, sem v dobri formi in tudi počutim se močno," je še dejala Višnarjeva. Zadovoljna je bila tudi druga Slovenka Čebaškova: "Včeraj nisem vedela, kakšna je dejansko moja pripravljenost v klasiki, ker v tej tehniki nisem že nekaj časa tekmovala. Ob prvi predaji sem bila še nekoliko zadaj, kajti nisem še tako hitra, kot bi si želela, zadovoljna pa sem, da lahko držim stik ter da je moja vzdržljivost na visoki ravni. V štafeti moraš paziti, da ne pride do padca ali zloma palice."

Slovenca brez finala, Rusa pred Norvežani

Dvojec Rok Tršan in Luka Gostinčar sta z nastopom končala že v polfinalu, kjer sta osvojila 14. mesto, v končni razvrstitvi pa sta osvojila 27. mesto. Rusa Maksim Vilegšanin in Nikita Krijukov sta zmagala v finalu ekipnega sprinta. Norvežana Eldar Ronning in Eirik Brandsdal sta zaostala le da dve desetinki, tretja pa sta bila njuna rojaka Paal Golberg in Ola Vigen Hattestad (+1,7).

Slovenska karavana zapušča Nove Mesto z dobrimi občutki, zlasti obetata 11. mesto Višnarjeve v sprintu v prosti tehniki in današnje finale med dvojicami. Glede na današnji sestanek organizatorjev ter vodstva Mednarodne smučarske zveze bo prihodnji teden znana usoda izvedbe svetovnega pokala v Szklarski Porebi.

Ekipni sprint (Ž):

1. Ingvid Flugstad Oestberg/Maiken Caspersen Falla (Nor 1) 20:58,47
2. Mona-Lisa Malvalehto/Aino-Kaisa Saarinen (Fin) + 3,80
3. Jevgenija Šapovalova/Julija Ivanova (Rus 2) 4,56
4. Anastasija Dozenko/Natalija Matvejeva (Rus 1) 26,01
5. Kathrine Rolsted Harsem (Nor 2) 26,70
6. Ida Sargent/Sophie Caldwell (ZDA) 34,18
7. Alenka Čebašek/Katja Višnar (Slo) 35,41
8. Britta Johansson Norgren/Hanna Erikson (Šve 1) 39,69
9. Bettina Gruber/Laurien van der Graaff (Švi) 45,44
10. Aurore Jean/Celia Aymonier (Fra) 54,84

Ekipni sprint (M):

1. Maksim Vilegšanin/Nikita Krjukov (Rus 1) 22:03,89
2. Eldar Ronning/Eirik Brandsdal (Nor 1) + 0,22
3. Pal Golberg/Ola Vigen Hattestadt (Nor 2) 1,78
4. Martin Jaks/Aleš Razym (Češ) 13,74
5. Simeon Hamilton/Andrew Newell (ZDA) 14,28
6. Sebastian Eisenlauer/Josef Wenzl (Avt) 14,35
7. Ueli Schnider/Gianluca Cologna (Švi) 20,93
8. Renaud Jay/Cyril Miranda (Fra) 22,08
9. David Hofer/Federico Pellegrino (Ita) 26,47
10. Marcus Hellner/Emil Jönsson (Šve) 50,32
...
27. Rok Tršan in Luka Gostinčar (Slo)
...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.