Zmaga za Saša, poraz za Bena

Foto: Žurnal24 Beno Udrih in soigralci so le nemočno opazovali v zadnjih minutah zelo razpolože
V severnoameriški košarkarski ligi sta v torek zvečer na parket stopila le Beno Udrih in Saša Vujačič. Prvi je tesno izgubil s Phoenixom, drugi se je veselil prepričljive zmage nad Indiano.
Oglej si celoten članek
 

Liga NBA

Washington : Philadelphia 116:101
Atlanta : San Antonio 83:95
Cleveland : Milwaukee 107:111
Indiana : LA Lakers 114:134
NY Knicks : Golden State 82:108
Dallas : Toronto 105:99
Denver : Chicago 112:91
Sacramento : Phoenix 98:100

Košarkarji Los Angeles Lakers so se na gostovanju pri Indiani veselili visoke zmage s 134:114. Za Indiano je bil to najvišji domači poraz po letu 2001, ko jo je za 24 točk premagal New Jersey . Pri Jezernikih je tokrat z 32 točkami blestel Kobe Bryant , osebni strelski rekord je z 18 točkami dosegel Jordan Farmar , s 17 točkami in desetimi skoki pa se je izkazal še Andrew Bynum , ki je prvič začel tekmo. Za Jezernike je na parket stopil tudi Saša Vujačič , ki je v dobrih 17 minutah dosegel 12 točk in dva skoka.


Kobe Bryant © Reuters

 
Bryant, ki je že do polčasa dosegel 26 točk in zadel pet trojk v sedmih poskusih, je bil visoke zmage ob odlični predstavi soigralcev zelo vesel: "Super je. Vsi smo prispevali k zmagi. Na takih tekmah, še posebej če igramo v gosteh, pridobimo samozavest in dobimo pravi občutek za igro." Osem igralcev je doseglo dvomestno število točk, v zadnji četrtini pa so 25 od 30 točk Jezernikov dosegli igralci s klopi.

Tesna zmaga Phoenixa nad Kralji
V Sacramentu je tekmo v prid Phoenixa odločil Amare Stoudemire , ki se je izkazal s 26 točkami in 13 skoki, dosegel pa je tudi zadnjih šest točk za Sonca in ustavil met Johna Salmonsa v zadnji sekundi. Zmaga s 100:98 je šesta zaporedna za košarkarje Phoenixa. Stoudemire je v zadnjih treh minutah enkrat zadel iz igre ter izkoristil štiri proste mete za vodstvo Phoenixa s 100:94 minuto in pol do konca tekme. Sacramentov Kevin Martin , trenutno drugi najboljši strelec lige, je že drugič zapored razočaral – po devetih uvodnih tekmah, na katerih je dosegel 20 točk in več, pred enim tednom celo 43 – je tokrat dosegel "le" 19 točkami. Za Sacramento je v 23 minutah osem točk prispeval tudi Beno Udrih , ki je znova začel tekmo v prvi peterki.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.