Zmaga za upanje v napredovanje

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Košarkarji Krke so v v Novem mestu dobili pomemben obračun proti Fortress Jaszberenyiju in tako ohranjajo upe za uvrstitev v drugi del tekmovanja.
Oglej si celoten članek

Novomeščani so danes morali premagati Madžare, da so se obdržali v boju za napredovanje v naslednji krog Eurochallenga. To je košarkarjem Krke uspelo, saj so Fortress Jaszberenyi ugnali s 76:61

Najboljši strelec tekme je bil sicer košrarkar gostov Srb Rastko Dramičanin, ki je edini goste držal na spodobnem zaostanku z 20 točkami. Pri domačih je bil strelsko naučinkovitejši Smiljan Pavić z 12 točkami, izkazala pa sta se tudi Jaka Klobučar z 11 točkami in petimi asistencami ter Tomaž Bolčina s po deset točkami in skoki. 

Krka sicer kljub tretji zmagi v skupini F ostaja na tretjem mestu. Vodstvo na lestvici je z zmago nad Tofasom prevzel Ural, Turke pa porinil na drugo mesto. Krka se bo na zadnji tekmi borila prav proti klubu iz Burse in bi si z zmago lahko priigrala napredovanje.

Eurochallege skupina F, 5. kolo:

Krka : Fortress Jaszberenyi 76:61 (21:13, 21:18, 17:17, 17:13)
Pavić 12, Klobučar 11 in 5 as., Hukić 11, Bolčina 10 in 10 sk.; Dramicanin 20, Marković, Savić, Mladenović po 9.

Tofas Bursa : Ural Ekaterinburg 77:82 (14:13, 13:17, 15:29, 35:23)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.