Zmagal sem! ... Ups, še en krog

Foto: Epa Hagos Gebrhiwet
Na mitingu diamantne lige je prišlo do komične situacije.
Oglej si celoten članek

Hagos Gebrhiwet si je na mitingu diamantne lige v Lozanu v teku na 5000 metrov pritekel lepo prednost pred tekmeci, prečkal ciljno črto, dvignil roke in začel slaviti. Z doseženim časom bi sicer za približmo pol minute popravil svetovni rekord. A Etiopijec je na svojo žalost in v zabavo mnogih ostalih naredil veliko napako, šele ob njegovem prihodu čez črto se je namreč zaslišal zvonec, ki je označil, da je do konca preizkušnje še en krog. 

Gebrhiwt je dojel, da je nekaj hudo narobe, ko so tekmeci še naprej tekli po stezi. Poskušal je odreagirati, a je bilo zanj prepozno, v cilj je prispel šele kot deseti, z devetimi sekundami zaostanka za zmagovalcem. Gebrhiwetovo napako je za zmago izkoristil njegov rojak, sicer svetovni dvoranski rekorder, Yomif Kejelcha

Gebrhiwet bo na naslednjih tekmah zagotovo bolj pozoren pri štetju krogov, odteči jih bo moral celih 12 in pol.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • jgm
    08:43 7. Julij 2019.

    Mogoče zna šteti le do deset?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.