"Zmage bova prinesla v Miami"

Foto: Žurnal24 Chris Bosh se seli v Miami. Izbral je igranje z Wadom in ne Jamesom. (Foto: Reut
V Miami Heate se vrača Dwayne Wade, pridružil pa se mu je še dolgoletni član Toronto Raptorsov, Chris Bosh. Odločitev je sprejel tudi Carlos Boozer. Gre v Chicago Bulls. Zdaj čakamo LeBrona Jamesa.
Oglej si celoten članek
Po Paulu Pierceu pri Boston Celticsih ostaja tudi Ray Allen. Dogovoril se je za dveletno pogodbo za 20 milijonov. Velika trojica in Rajon Rondo grejo tako v novo bitko za šampionske prstane.

Dwayne Wade in Chris Bosh sta končala s špekulacijami glede njune košarkarske prihodnosti. V prihajajoči sezoni bosta skupaj zastopala barve moštva Miami Heat. Wade je pogodbo z ekipo podaljšal še za osmo zaporedno leto, med drugim je zavrnil tudi ponudbo Chicago Bulls, medtem ko Bosh Toronto Raptors zapušča po sedmih letih. "V Miamiju se bom pridružil gospodu Wadu," je za ameriško televizijo ESPN povedal Bosh ter dodal: "Hotela sva igrati skupaj in zdaj se je za to ponudila priložnost, tako da bova poskusila to kar najbolje izkoristiti." Izbrala sta igranje skupaj, možnost osvojiti prstan in ne denar, saj vrednost in dolžina pogodbe ne enega ne drugega še ni dorečena. Tako ima Miami za prihodnjo sezono dogovor s štirimi košarkarji: Wadom, Boshem, Michaelom Beasleyjem in Mariom Chalmersom. V pogovorih pa so z Brendanom Haywoodom, Mikeom Millerjem, Raymondom Feltonom in Udonisom Haslemom.

Pričakujem, da se bomo borili za prvaka. Tako Dwyane kot jaz si to želiva od samega začetka. Da bi nam to uspela, sva pripravljena žrtvovati veliko. Gre se samo za zmago. Jaz sem zmagovalec, Dwyane je zmagovalec. Zmage bova prinesla v Miami.
Chris Bosh

Igralca sta skupaj igrala v izbrani vrsti Združenih držav, ki sta jo popeljala do naslova olimpijskega prvaka leta 2008 v Pekingu. "Vrnil sem se v Miami, kjer sem imel čast igrati s Shaquillom O'Nealom, zdaj pa bom lahko igral s Chrisom, ki je ravno na vrhuncu moči. Trenutno sem eden najbolj srečnih igralcev v ligi," je bil navdušen Wade. Da bodo "novi" Heati že od začetka konkurenčni se že zaveda konkurenca. "Zdaj bo Vzhod spet boljši," je dejal trener Boston Celticsov, Doc Rivers. "Mislim, da bodo takoj konkurenčni. Pravzaprav mislim, da o tem ni dvoma. Že naslednje leto lahko osvojijo naslov prvaka," je dodal trener Orlando Magicov, Stan Van Gundy.

Kevin Durant je svojo zvestobo Oklahomi City Thunderju podaljšal še za pet sezon. Obtem je potočil nekaj solz, je zapisal na twitterju.

V ligi NBA ostaja tako odprto še eno pomembno vprašanje. Kje bo igral LeBron James? V preteklih dneh je prejel ponudbe vsaj petih ekip, svojo odločitev pa bo oznanil v posebni četrtkovi večerni oddaji na ESPN-u (v petek ob treh zjutraj po srednjeevropskem času). "Seveda bi radi videli v svojih vrstah tudi LeBrona − le kdo ga ne bi? Toda odločil se bo sam. Do njegove odločitve ne bom govoril z njim. Ko pa jo sprejme, mu bom prvi čestital., je bil odkrit Wade. Ob Miamiju ima James še tri dobre izbire: Cleveland Cavaliers, Bulls in New York Knicks. Potem ko se je v sredo zvečer za Bike odločil dosedanji član Utah Jazzov Carlos Boozer (80 milijonov za pet sezon), bi bila nekdanja ekip Michaela Jordana za Kralja najboljša izbira in bržkone z njim v prihodnji sezoni še mnogo bolj nevarna od Heatov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.