Zmagi za Olimpijo in Jesenice

Foto: Žurnal24
Obe slovenski moštvi sta slavili v 51. kolu lige Ebel. Jeseničani v rednem delu s 5:4 proti Salzburgu, Olimpija pa po kazenskih strelih z enakim rezultatom proti Sapi. Do konca rednega dela so še tri kola.
Oglej si celoten članek
Lestvica po 51 kolih:

1. KAC Celovec 74
2. Red Bull Salzburg 66
3. Vienna Capitals 64
4. VSV Beljak 58
5. Black Wings Linz 55
6. Graz 99ers 54
7. Tilia Olimpija 52
8. Acroni Jesenice 48

9. Medveščak Zagreb 48
10. Sapa Fehervar 43

Jeseničani pa so v boju za končnico  premagali aktualne prvake lige Ebel iz Salzburga s 5:4. V drugi minuti je Jason Beckett poslal plošček proti vratom gostov, Rok Tičar mu je v zraku spremenil smer, izkušeni Reinhard Divis pa je bil na mestu. Domači vratar Michal Fikrt je prvič resneje posredoval po strelu Brenta Aubina v osmi minuti. Jeseničani so povedli, ko je po podaji Žige Jegliča z igralcem več v 14. minuti desni zgornji kot Divisovih vrat zadel Rok Tičar. Ob naslednji številčni premoči domačih se je sam pred Divisom znašel Marjan Manfreda, a streljal preslabo. Divis je bil uspešen še po poskusu Douga Nolana. Ramzi Abid je streljal ob prednosti igralca več, Fikrt je plošček ujel tik pred črto in preprečil izenačenje pred prvim odmorom.

Po poskusu Roberta Saboliča je v 24. minuti, ko so imeli domači dva igralca več, odbiti plošček v mrežo poslal Jeglič. V igri štirih Salzburžanov proti trem železarjem je v polno zadel Brent Aubin. Divis je preprečil nov zadetek po strelih Jegliča in Matevža Ermana. Na drugi strani je bil uspešnejši Kevin Puschnik in zadel za izenačenje v 32. minuti. Tičar je že v naslednjem napadu iz obrata zadel za novo vodstvo železarjev. Bayrack je še povišal prednost domačih, ko je v 38. minuti dobil odbiti plošček po strelu Marca Cavosieja.

V 42. minuti je Jeglič neposredno pred vrati dosegel svoj drugi gol na tekmi in Jeseničani so imeli tri gole prednosti. Rdeči biki pa so po visokem zaostanku močno pritisnili, domača obramba s Fikrtom na čelu je uspešno odbijala njihove napade. Matthias Trattnig je v 51. minuti dosegel tretji gol za goste in v Podmežakli si ni še nihče oddahnil. Rdeči biki so še naprej napadali in pet minut pred koncem prišli do številčne prednosti. Doug Lynch je z igralcem več dosegel gol priključka. V zaključku tekme je gostujoči trener Pierre Page Divisa zamenjal s šestim igralcem v polju, izid pa se ni več spremenil. Acroni Jesenice so z 11. zmago na domačem ledu ostale na osmem mestu, v nedeljo pa bodo gostovali pri železarskih kolegih v Linzu.

Foto: Žurnal24

Moštvi Olimpije in Sape sta začeli medlo in zadržano. Strel Mateja Hočevarja v tretji minuti je bil dolgo edini nevarnejši poskusu obeh ekip, v drugi polovici prve tretjine pa so bili Madžari celo nevarnejši. Krisztian Palkovics in Marton Vas sta preizkusila Jana Chabero, Sapa pa nato ni izkoristila še prednosti igralca več. Gol so nato vendarle dosegli domači, ko je John Hughes uspešno končal protinapad. Isti igralec je imel še dve lepi priložnosti do konca tretjine, vendar ni bil tako natančen kot prvič.

V začetku drugega dela so imeli gostje 37 sekund na ledu dva igralca več, a se domača mreža ni zatresla. Nadaljevanje je bilo podobno kot v prvi tretjini, brez pravega žara in z malo priložnostmi. Za odtenek boljši so bili vseeno domači, Hughes in Damjan Dervarič sta sredi drugega dela merila proti vratarju Benceju Balizsu, po lepi akciji Mateja Hočevarja in Žige Panceta pa je slednji v 32. minuti povišal na 2:0.

Po dveh hitrih zadetkih v zadnjem delu, najprej je z igralcem več zadel Hočevar, nato pa po hitrem protinapadu še Anže Ropret, se je zdelo, da je pri izidu 4:0 zmagovalec odločen. A visoko vodstvo je uspavalo zeleno-bele in Sapa je na hitro znižala izid. V naslednjih štirih minutah so ob prepišni domači obrambi Madžari zadeli trikrat in v 47. minuti je bilo le še 4:3 za domače. Kljub slabi igri bi domači lahko potrdili zmago, Aleš Mušič je imel v 52. minuti dve izjemni priložnosti, vendar je Bence oba strela ubranil. Gostje so že v predzadnji minuti poizkusili še brez vratarja, kar je prineslo sadove v obliki izenačenja.

Podaljšek ni prinesel odločitve, čeprav so bili domači z igralcem več nevarnejši, a neučinkoviti, svojo priložnost pa so po hitrem protinapadu imeli tudi gostje. Pri kazenskih strelih je bil natančen le Hughes, kar pa je domačim po dramatičnem boju vseeno le prineslo nujno potrebni točki. V nedeljo bodo Ljubljančani doma gostili Medveščak.

Liga Ebel, 51. kolo:

Tilia Olimpija : SAPA Fehervar 5:4 (1:0, 1:0, 0:2)*
Hughes (17), Ž. Pance (32), Hočevar (43), Ropret (43); Johansson (44), Ladanyi (45), Benk (47), Tokaji (59)

Acroni Jesenice : Red Bull Salzburg 5:4 (1:0, 3:1,1:2)
Tičar (14, 33), Jeglič (24, 42), Bayrack (38); Aubin (28), Puschnik (32), Trattnig (51), Lynch (57)

VSV Beljak : KAC Celovec 6:1 (0:1, 2:0, 4:0)
Vienna Capitals : Liwest Linz 5:4 (2:1, 2:0,0:3)*
Medveščak Zagreb : Graz 99ers 4:3 (0:1, 2:1, 2:1)

*  po kazenskih strelih

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.