Zmago posvečajo kosovskim Srbom

Foto: EPA
Foto: EPA
Srbski vratar Vladimir Stojković je zmago na kvalifikacijski tekmi z Albanijo posvetil kosovskim Srbom.
Oglej si celoten članek

Srbska nogometna reprezentanca je v devetem krogu kvalifikacij za nastop na Euru 2016 gostovala v albanskem Elbasanu, kjer so pred tekmo vladale izredne varnostne razmere - policaji, varnostniki, ostrostrelci, helikopterji, zaprte ulice in spremenjen prometni režim. 

Vse to in še več so storile albanske oblasti, da bi preprečile podoben incident, kot se je zgodil na lanskoletnem obračunu v Beogradu, ko je bilo srečanje v 41. minuti prekinjeno zaradi provokacije z zastavo 'velike Albanije'. 

Tekma visokega tveganja je minila brez incidentov, najbolj pretreseni pa so stadion zapuščali domači nogometaši, ki so do izteka rednega dela držali neodločen izid, nato pa prejeli dva gola v sodnikovem podaljšku.

''Zmaga, ki se je bomo nogometaši najmanj razveselili. Poklanjamo jo našemu narodu, še posebej Srbom s Kosova, ki so se tam rodili, živeli in se morali preseliti. Osrečili smo narod in povrnili samozaupanje,'' je povedal Stojković.

Milivoj Mirkov, komisar za varnost pri Srbski nogometni zvezi (FSS), se je albanskim organizatorjem zahvalil za varno izvedbo tekme.

''Če izvzamemo en incident, lahko rečemo, da je bilo vse urejeno profesionalno in tako, kot smo se dogovorili. Vtisi so pozitivni in rad bi se zahvalil domačinom, ki so naredili vse, da bi bilo naše bivanje v Albaniji varno,'' je povedal Mirkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.