Zmagovalci in poraženci prvega dne

Foto: EPA
Foto: EPA
Vsako evropsko prvenstvo ima zmagovalce in poražence, vsak dvoboj prinese nova čustva. Zbrali smo odzive po prvih tekmah.
Oglej si celoten članek

"To je bilo srečanje dveh enakovrednih nasprotnikov. Tekma je bila zelo zahtevna in odločale so malenkosti. Moramo biti profesionalci in pozabiti, kaj se je zgodilo, ter se pripraviti na naslednjo tekmo. Srce želimo pustiti na igrišču in dati vse od sebe na vsakem srečanju," je po tekmi med Črno goro in Makedonijo povedal selektor slednje Aleš Pipan. Četrtouvrščena reprezentanca iz Litve je tokrat klonila za eno točko. Makedonski navijači so prepričani, da so jim jo zagodli tudi sodniki.

Derbi Srbom

Derbi prvega kroga v skupini B so sicer odigrali Srbi in Litovci; zmagali so prvi, ki jih znova vodi prekaljeni maček Dušan Ivković: "Zasluženo smo zmagali. Bili smo v boljšem ritmu in bolje smo nadzirali tekmo. Prejeli smo samo 56 točk, in to je dokaz, da smo odigrali dobro tekmo. Košarkarji so verjeli v zmago. Vedel sem, da bomo bolj sveži od Litovcev. Morda bi lahko zmagali s še večjo razliko, vendar smo zgrešili nekatere odprte mete. Zaustavili smo njihove najboljše igralce, še posebno Kleizo v prvem polčasu. Ta zmaga nam ne bo veliko pomenila, če se ne bomo uvrstili v naslednji krog. Imamo malo časa za počitek pred tekmo z Bosno in Hercegovino, ki je lahko zelo neugoden nasprotnik. Moramo biti popolnoma zbrani, če želimo nadaljevati z zmagami. Navijači so nam bili v veliko podporo, saj smo se počutili, kot da igramo na domačem parketu."

Šok v Ljubljani

V Tivoliju so Nemci šokirali ene izmed največjih favoritov prvenstva. Brez sijajnega Dirka Nowitzkija je Nemčija ugnala Francijo. Frank Menz, selektor Nemčije, je po šokantnem rezultatu v skupini A dejal:: "Za nas je bila to morda še najlažja tekma, saj nismo imeli kaj izgubiti. S Francozi smo se dvakrat pomerili v pripravljalnem obdobju, kar nam je bilo v veliko pomoč v pripravi na to tekmo. Zelo smo jih spoštovali." Manj zadovoljni so bili Tony Parker in kolegi, njihov selektor Vincent Collet pa je menil: "Vedeli smo, da so Nemci dobri strelci. Začeli so dobro in ujeli pravi ritem. V drugem polčasu smo zaigrali precej bolje in na začetku zadnje četrtine smo imeli priložnost za popoln preobrat. Nismo jih mogli zaustaviti v napadalnih akcijah in dosegli so veliko točk."

Slavje azzurrov

Precej oslabljeni Italijani so brez večjih težav na kolena spravili Rusijo. "Lepo je začeti prvi krog prvenstva z zmago. To še ne pomeni, da smo si zagotovili napredovanje. Zelo smo zadovoljni. Veliko ljudi je opozarjalo, da nam manjka precej igralcev, vendar imamo v reprezentanci še vedno številne dobre košarkarje. Moramo nadaljevati v takšnem ritmu," je izjavil košarkar Luigi Datome. V Kopru je senzacijo sicer pripravila Finska, ki je z 61:55 premagala Turčijo. To je večina strokovnjakov uvrščala med tihe favorite.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.