Zmaj Hughes prvi neavstrijski MVP lige Ebel

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Vodstvo hokejske lige Ebel je danes razglasilo izide glasovanja za najkoristnejšega igralca sezone 2011/12. Prestižno lovoriko je dobil član ljubljanske Tilie Olimpije, kanadski napadalec John Hughes. Za njim sta se uvrstila dva igralca finalista iz Linza, Curtis Murphy in Mike Ouellette.
Oglej si celoten članek

John Hughes je kot MVP lige tako nasledil Benoita Grattona (Vienna Capitals), najboljšega igralca prejšnje sezone. Pred tem sta bila najboljša še Thomas Koch (Red Bull Salzburg, 2008/09) ter nekdanji vratar ljubljanske ekipe in zdajšnji član Linza Alex Westlund (2009/10).

Štiriindvajsetletni ljubljanski napadalec je tako še nadgradil lansko sezono, v kateri so ga v ligi Ebel izbrali za najboljšega mladega igralca. Odkar podeljujejo nagrado, je Hughes prvi hokejist katerega od neavstrijskih klubov v ligi, ki je dobil največ glasov.

Hughes je v glasovanju dobil 63 točk in je prepričljivo premagal Murphyja (47) in Ouelletta (27). Na seznamu je tudi slovenski vratar Robert Kristan (Medveščak) s petimi točkami. V sezoni, ki se je zanj in soigralce v ljubljanski ekipi končala v polfinalu proti Linzu (ta v finalu po treh tekmah vodi z 2:1 proti Celovcu), je Hughes na 61 tekmah zbral 80 točk za 25 golov in 55 podaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.