Zmaj skrbi za krofe

Foto: Žurnal24 Goran Dragić se bo v prvih dveh sezonah kalil ob veteranu Stevu Nashu. Igral naj
Goran Dragić je eden tistih košarkarjev, ki bo čez nekaj dni debitiral v ligi NBA. Ljubljančan, ki je še lani igral za Union Olimpijo, nestrpno pričakuje začetek sezone.
Oglej si celoten članek
 

Preberite še

Kdo bo zasijal letos?

V novi sezoni najmočnejše lige na svetu bodo igrali tudi štirje Slovenci. Ob Rašu Nesteroviću, Benu Udrihu in Aleksandru Vujačiću tudi Goran Dragić - Dragon (zmaj, op. p.), ki komaj čaka na svoj krst v dresu moštva Phoenix Suns .

 
 

Nekajkrat sem bil na kosilu s Stevom Nashom in Grantom Hillom, največ pa se družim s Francozom Borisom Diawom.

Goran Dragić

 
Za vami je kar nekaj pripravljalnih tekem. Kakšni so občutki?
Občutki so fenomenalni. Nekaj časa bom še potreboval, da se privadim, ampak z vsako tekmo je bolje. Na začetku sem bil še nekoliko zadržan, nisem si toliko upal. Po poškodbi Steva Nasha sem dobil kar lepo minutažo in z njo se mi je okrepila tudi samozavest. Videl sem, da lahko igram.

Katero od ameriških pravil pa vam povzroča največ preglavic?
Na ta pravila se je treba privaditi. Nisem navajen na toliko minut odmora. Tekma tu traja skoraj tri ure.

Na ameriško košarko se še navaja. © SPS

 
V Evropi ste bili eden od najprodornejših igralcev. V NBA pa lahko, preden daste žogo ob tla, naredite še en korak. Ali zato vaša vrlina še bolj pride do izraza?
Še vedno sem navajen na evropsko košarko. Saj tekmeca vseeno "prebijem", a dam žogo takoj ob tla. Dovolj sem hiter, ko pa se bom privadil na to pravilo, bom še boljši.

Kako sodelujete s trenerjem Terryjem Porterjem?
Super. Je zelo dober trener. Bil je odličen igralec, organizator igre, tako da mi veliko pomaga pri mojih odločitvah.

S katerimi soigralci pa se največ družite zunaj dvorane?
Vsi so me odlično sprejeli. Veliko jih ima družine, tako da so precej zasedeni. Nekajkrat sem bil na kosilu s Stevom Nashom in Grantom Hillom, največ pa se družim s Francozom Borisom Diawom.

Kaj pa Shaquille O'Neal?
Zdaj sem ga še bolje spoznal. Je pravi motor ekipe. Skrbi za dobro vzdušje v garderobi. Shaq te vedno spravi v dobro voljo.

 
 

Z Udrihom in Vujačićem se nisem nič slišal, sem pa v stiku z Rašom Nesterovićem. Nazadnje sva se slišala pred tremi dnevi. Kmalu bomo igrali v Indiani in se bova srečala tudi v živo.

Goran Dragić

 
V ligi NBA je običaj, da so novinci večkrat na tapeti izkušenejših soigralcev. So vam kakšno že zagodli?
O, ja. Temu se ne moreš izogniti. Na primer ko smo bili v pripravljalnem taboru, v neki restavraciji. Novinci smo morali na mize in peti. Potem smo se morali spustiti v obrambno prežo in igrati obrambo. Pred polno restavracijo. Drugače pa imamo novinci nalogo, da moramo pred vsako domačo tekmo prinesti 24 krofov. Trije smo, vsakič je na vrsti eden. Tako bo do konca sezone.

Kako ste se sicer znašli v Phoenixu?
Mesto ni tako veliko. Vreme je fenomenalno, ljudje so zelo prijazni. Časa za natančen ogled še nisem imel, saj smo bili veliko na poti. Ste me pa ravno dobili pri selitvi v novo stanovanje.

V Phoenixu so ga zelo lepo sprejeli. © EPA

 
Kakšno pa je?
Ker nimam časa, da bi ga opremljal, sem se odločil za najem dvosobnega, povsem opremljenega stanovanja. Živim kakšnih deset minut od soigralcev, ki večinoma stanujejo v elitni soseski Paradise Valley.

Kakšna so ameriška dekleta? Ste se kakšnemu že pustili ujeti?
Ne še. Nobena me še ni prepričala. Sem pa spoznal nekaj prijateljic in prijateljev. Nekajkrat smo odšli na večerjo, skupaj ven. Super. Sicer pa komaj čakam, da me v kratkem obiščejo prijatelji in družina.

Spremljate kaj dogajanje v svojem nekdanjem klubu Olimpiji?
Kolikor mi čas dopušča. Videl sem, da je izgubila v Evroligi pri Joventutu. Precej pa spremljam brata, ki igra v prvi ligi.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.