Zmajčki zašli med šolarje

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Nogometaši NK Olimpija Ljubljana so v okviru projekta Na tvoji strani obiskali OŠ Maksa Pečarja. Poslušali so branje učencev, odgovarjali na njihova vprašanja ter knjige tudi sami vzeli v roke.
Oglej si celoten članek

Od meseca februarja učenci Osnovne šole Maksa Pečarja od 1. do 4. razreda že intenzivno berejo knjige s seznama in rešujejo učne liste, ki ga je na šoli pripravila vodja bralnega projekta gospa Manja Vršič.

Ker branje tudi pri nas postaja velik problem, so se na Sindikatu profesionalnih igralcev nogometa in ob pomoči Združenja 1. SNL odločili pomagati po svojih najboljših močeh in skupaj z Osnovno šolo Maksa Pečarja zasnovali pilotski (poskusni) projekt Na tvoji strani.

Nogometaši NK Olimpija Ljubljana so bili v projektu pripravljeni sodelovati in so v četrtek, 24. 3. 2011, mlade bralce prvič obiskali tudi po razredih. Poslušali so branje učencev, odgovarjali na njihova vprašanja ter tudi sami brali odlomke iz svojih najljubših otroških knjig. Predstavili so jim nogomet, življenje profesionalnih športnikov in športno opremo. Nogometaši so se porazdelili po razredih in se vključili v pester program. Ena šolska ura je minila prehitro, zato so druženje skupaj z maskoto NK Olimpija – Zmajčkom nadaljevali na šolskem igrišču.

Ob tem obisku so  učenci, ki so do sedaj prebrali največ knjig s seznama (najboljši so prebrali več kot 20 knjig!), od nogometašev prejeli tudi posebne nagrade, ogled nogometne tekme na stadionu Stožice. Vsak otrok je prejel zastavico NK Olimpija, vsi nogometaši pa so potrpežljivo delili avtograme in se z veseljem udeležili skupnega fotografiranja za spomin.

Vendar se branje s tem ne konča. Učenci nadaljujejo do 29. maja, ko se bo projekt zaključil na stadionu v Stožicah. Dvaindvajset najboljših bralcev šole bo na tej tekmi pospremilo nogometaše na stadion, nato pa si bodo tekmo ogledali s častnega mesta za goste.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.