Zmaji blizu Realu: beli balet zaplesal do zmage

Foto: Anže Petkovšek Union Olimpija Real Madrid Evroliga dvorana Stožice Begić Baynes Salin sodnik Foto: Anže Petkovšek Carroll Blažič Prepelič Union Olimpija Real Madrid Evroliga dvorana Stožice Foto: Anže Petkovšek Union Olimpija Real Madrid Evroliga dvorana Stožice Laso Carroll Reyes Begić Fer Foto: Anže Petkovšek Union Olimpija Real Madrid Evroliga dvorana Stožice Španija zastava bik navijač Foto: Anže Petkovšek Prepelič Union Olimpija Real Madrid Evroliga dvorana Stožice Foto: Anže Petkovšek Union Olimpija Real Madrid Evroliga dvorana Stožice Filipovski Žakelj Murić Foto: Anže Petkovšek Murić Union Olimpija Real Madrid Evroliga dvorana Stožice Foto: Anže Petkovšek Omić Mirotić Union Olimpija Real Madrid Evroliga dvorana Stožice Foto: Anže Petkovšek Union Olimpija Real Madrid Evroliga dvorana Stožice Page Baynes Suarez Reyes Foto: Anže Petkovšek Union Olimpija Real Madrid Evroliga dvorana Stožice Salin Carroll Foto: Anže Petkovšek Union Olimpija Real Madrid Evroliga dvorana Stožice Begić Page Salin Foto: Anže Petkovšek Union Olimpija Real Madrid Evroliga dvorana Stožice Blažič Mirotić Foto: Anže Petkovšek Union Olimpija Real Madrid Evroliga dvorana Stožice Salin Page Rannikko Rupnik Foto: Anže Petkovšek Union Olimpija Real Madrid Evroliga dvorana Stožice Salin Llull Foto: Anže Petkovšek Union Olimpija Real Madrid Evroliga dvorana Stožice Begić Baynes Salin Foto: Anže Petkovšek Union Olimpija Real Madrid Evroliga dvorana Stožice Baynes Begić Foto: Anže Petkovšek Union Olimpija Real Madrid Evroliga dvorana Stožice Blažič Foto: Anže Petkovšek Union Olimpija Real Madrid Evroliga dvorana Stožice Zmajčice plesalke Foto: Anže Petkovšek Union Olimpija Real Madrid Evroliga dvorana Stožice Carroll Baynes Salin Foto: Anže Petkovšek Union Olimpija Real Madrid Evroliga dvorana Stožice Baynes Slaughter
Košarkarji Uniona Olimpije so na tekmi 5. kola Evrolige v Stožicah izgubili proti Real Madridu (76:89). Olimpija je bila celo tekmo blizu favoritom letošnjega tekmovanja, ki pa v ključnih trenutkih zadnje četrtine niso imeli milosti za mlade zmaje.
Oglej si celoten članek

Pri Real Madridu, ki je v preteklih štirih kolih klonil le enkrat, je v začetni peterki začel tekmo tudi slovenski reprezentant Mirza Begić, ki so ga gledalci glasno pozdravili ob predstavitvi gostujoče ekipe.

Ta je že po slabih dveh minutah vodila z 9:0, domači trener Sašo Filipovski pa je bil prisiljen v prvo minuto odmora. Ta je zalegla, prvi točki za zmaje pa je nato dosegel Aron Baynes. Avstralec je znova odigral odlično, ob koncu šeste minute pa je domače popeljal v vodstvo z 10:9.

Do takrat je že zbral sedem točk, tri skoke in blokado. Center Ljubljančanov je ob koncu prve četrtine odšel na klop, saj si je prislužil drugo osebno napako, tudi po zaslugi tehnične napake, ki jo je dobil Rudy Fernández, pa je bil dobre pol minute pred koncem prvega dela na semaforju izpisan rezultat 17:17.

Rodríguezova trojka začela niz Reala

Gostje so sicer v drugo četrtino vstopili s tremi točkami prednosti, saj je trojko v zadnji sekundi zadel Jaycee Carroll. Košarkarji v zeleno-belih dresih so bolje odprli drugih deset minut, po trojki Teemuju Rannikka pa so izenačili na 25:25.

Po dveh izgubljenih žogah Klemna Prepeliča in petih točkah kapetana Madridčanov Felipeja Reyesa so gostje znova ušli. Po koših Dražena Bubnića, Dina Murića in Alena Omića so gostitelji zaostajali za tri točke, nato pa je neverjetno trojko preko roke zadel Sergio Rodríguez (31:37).

Ta je povsem spodrezala domačine, gostje pa so povedli za kar 15 točk (31:46). Zaostanek sta nekoliko zmanjšala Dylan Page, z enajstimi točkami prvi strelec Olimpije, in Jaka Blažič. Ob polčasu je v oči najbolj bodla premoč Reala v skoku.

Foto: Anže Petkovšek Prepelič Union Olimpija Real Madrid Evroliga dvorana Stožice Gostje so namreč ujeli 21 žog, od tega šest v napadu, Olimpija pa le 11. Prvi skakalec tekme je bil Begić s petimi skoki v slabih šestih minutah. Španci so zbrali tudi 12 podaj, kar devet več kot domačini.

Salin simuliral prekršek

Zmaji so na začetku tretje četrtine zaostanek znižali pod mejo desetih točk, ko je svojo prvo trojko zadel Sasu Salin (39:48). Ko je Finec prejel tehnično napako zaradi simuliranja prekrška, je Real vodil le še sedem točk (43:50), že po četrti blokadi Baynesa pa je imel Blažič priložnost, da s tremi zadetimi prostimi meti razliko spusti le na pet točk.

Mladi branilec je bil nato uspešen le enkrat. Priključek z gosti je kasneje držal odlični Page, a po dveh dosojenih osebnih napakah Ljubljančanom in eni pozabljeni nad njimi, je Real znova ušel.

Na začetku zadnje četrtine je z noro trojko v zadnji sekundi napada gledalce, tokrat v dvorani ni bilo Green Dragonsov, dvignil Prepelič. Mladi slovenski reprezentant je bil enako uspešen še v naslednjem napadu (63:70), a je na drugi  strani z enako mero odgovoril Fernández.

Blažič: "Danes drugače kot na prejšnjih tekmah"

Šest minut pred zadnjim piskom sirene je bil po treh točkah Blažiča rezultat 68:75, po skupno tretji Salinovi trojki pa 76:82. Finec je nato v obrambi še izsilil osebno napako tekmecev in domači so imeli lepo priložnost, da se sredi 38. minute povsem približajo favoritom.

To jim ni uspelo. Prepelič je izgubil žogo, Fernández pa je dosegel koš za 76:84. Ko je zadel še Rodríguez, je bilo sanj o presenečenju že praktično konec.

"Smo kar nekoliko razočarani, saj smo se jim ob koncu tekme približali na šest točk, lahko pa bi prišli še bližje. Borili smo se, dali smo vse od sebe. To je bilo drugače kot na nekaterih prejšnjih tekmah. Zdaj nas v nedeljo čaka še pomembnejša tekma. Proti Szolnokiju želimo prekiniti niz porazov," je po tekmi dejal Jaka Blažič.

"Težjega nasprotnika ne moreš imeti. Gre za Real Madrid, ki ima odlične košarkarje, morda tudi najboljšo ekipo v Evropi. Menim, da smo pokazali, da lahko igramo tudi proti njim. Ob koncu tekme smo se vrnili v igro, a nam je nekaj zmanjkalo. Borili smo se, to je napomembnejše," pa je dodal Sasu Salin.

Evroliga, skupina A, 5. kolo:

Union Olimpija : Real Madrid 76:89 (18:21, 17:25, 22:22, 19:21)
Page 22 točk, Blažič 14, Baynes 11; Fernández 18, Reyes 16, Carroll 14, ... Begić 0 tč., 6 sk. in 1 blok. v 9 min.

Panathinaikos : BC Himki 67:79 (23:17, 18:21, 17:20, 9:21)
Ukić 13, Schortsanitis 12; Planinić 18, Lončar 14, Davis 13

Mapooro Cantu : Fenerbahče Ülker 82:58 (23:12, 18:15, 16:14, 25:17)
Tabu 16, Brooks in Cusin 15; Sato 10

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.