Zmaji brez podcenjevanja

Foto: Žurnal24 Zdovc zavrača vsako misel o podcenjevanju tekmeca. (Foto: Dejan Mijović)
S prvima tekmama polfinala se bo danes začela končnica slovenskega košarkarskega prvenstva. Ob 18. uri se bosta pomerila Krka in Helios, ob 20. uri pa še Union Olimpija in Šentjur.
Oglej si celoten članek

Union Olimpija se bo v polfinalu pomerila s presenečenjem sezone Šentjurjem, ki je po rednem delu osvojil četrto mesto. Trener oslabljenih zmajev (med sezono so odšli številni košarkarji) Jure Zdovc trdi, da ne bo nikakršnega podcenjevanja: "Če kdo ve, kako močan je lahko Šentjur, smo to mi, ki smo z njim že izgubili. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil svojim igralcem, ki so najzaslužnejši za uvrstitev v polfinale in da ta klub sploh še obstaja. Podcenjevanje Šentjurja ne pride v poštev, saj smo se enkrat že opekli. Igrati bo treba s 120 odstotki moči." Pri gostih bo najbolj nevarna branilska naveza Čebular-Crenshaw, ki je v drugem delu sezone glavni tvorec velikih uspehov. Šentjurčani bodo zaigrali neobremenjeni, saj so svoj cilj v tej sezoni že presegli. To potrjuje tudi trener Damjan Novaković: "Z rezultatom na semaforju se ne bomo obremenjevali, želimo pa si, da bi Unionu Olimpiji nudili čim močnejši odpor in da bi zlasti v domači dvorani odigrali čim bolje. Zadnjo tekmo v ligi za prvaka ni igral Marcus Angelo Crenshaw, ki pa bo najverjetneje tokrat že nared za igro." Tekma v Tivoliju se bo začela ob 20. uri.

Veliko bolj napeto bo v drugem polfinalnem obračunu med novomeško Krko in Heliosom. Tekmo si boste ob 18. uri lahko ogledali tudi v neposrednem prenosu na drugem programu nacionalne televizije. Dolenjci so osnovni cilj, uvrstitev v ligo NLB, z drugim mestom v rednem delu praktično že izpolnili. Načrte bi jim lahko prekrižal le Šentjur, če bi osvojil naslov prvaka. Po besedah trenerja Aleksandra Džikića pa sezona še ni končana: "Seveda si vsi želimo izpolniti še drugo tiho željo − osvojitev državnega naslova, ki je ob težavah Uniona Olimpije vsem veliko bolj dosegljiv. Helios je po moji oceni najbolj kompletna ekipa v Ligi Telemach, ki navkljub razočaranju in izpadu iz Lige NLB ni padla v formi in je zadržala ves igralski kader. V Domžalah imajo ambiciozne načrte, dela se dolgoročno in zagotovo imajo tudi oni podobne želje kot mi. Zavedamo se, da gre zdaj zares, da je polfinale vrhunec sezone in da popravnih izpitov ni več." Moštva v polfinalu igrajo na dve zmagi.

 Liga Telemach, polfinale:

18.00 Krka – Helios (TVS 2)
20.00 Union Olimpija – Šentjur

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.