Zmaji do devete zmage, žrtev Dunaj

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 43. kola po podaljšku premagali dunajsko ekipo Vienna Capitals (3:2).
Oglej si celoten članek

V predzadnji tekmi rednega dela lige Ebel in zadnji domači za zmaje so v Tivoli prišli četrtouvrščeni Dunajčani. Ljubljančani se že dolgo lahko pripravljajo na drugi del tekmovanja, zanje edino teoretično možnost preboja proti končnici, kljub vsemu pa se kot zadnjeuvrščena ekipa niso predali vnaprej in so se Dunajčanom zelo dobro upirali dve tretjini, zdržali nalete v zadnji za neodločen izid, nazadnje pa slavili po podaljšku.

Roy navduševal občinstvo

V uvodnem delu so domači tako ob pomoči prvega vratarja Oliverja Roya zdržali dva naleta tekmecev z igralcem več, sami pa na drugi strani tudi niso znali premagati vratarja tekmecev Nathana Lawsona, Nik Pem pa je imel v deseti minuti najlepšo priložnost.

Česar domači v dveh "power-playih" niso zadeli v prvem delu, so v 26. minuti, ko je ob novi prednosti 5-4 po strelu Maksa Selana odbitek iz bližine v gol pospravil Roland Kaspitz. Zadetek je dvignil domače, ki so bili borbeni (in z nekaj sreče, ko so tekmeci zadeli okvir gola) ob igralcu manj na ledu, ko pa so bile moči izenačene, je Žiga Pešut pobegnil v protinapad in akcijo končal z izjemno natančnim strelom za 2:0. Toda lepe prednosti niso znali zadržati, v 39. minuti se je plošček po strelu Troya Milama nekoliko nesrečno odbil v mrežo domačih.

Gol Dunaja je bil slaba napoved za domače, ki so kmalu po začetku zadnjega dela prejeli še en gol, tokrat iz bližine ob dunajski številčni prednosti. Gostje se niso zadovoljili samo z izenačenjem, vse bolj so pritiskali, Roy pa je še nekajkrat izvrstno posredoval in spodbudil soigralce.

Kljub naletom Dunaja so se domači še borili, Pešut je v 50. minuti za las zgrešil gol, potem pa se je igra večinoma preselila pred Royeva vrata, padalo je z vseh strani. Domači vratar je branil tudi nemogoče, točka je bila blizu in z veliko borbenostjo so domači tudi prišli do nje.

V podaljšku je imel najprej lepo priložnost Matej Hočevar, a je v 64. minuti zapravil nasprotni napad. A najboljše je šele prišlo: v naslednjem napadu so se pred golom znašli trije zmaji, najbolj spreten pa je bil Pešut in z enega metra zadel za nepričakovano, a popolnoma zasluženo zmago.

V nedeljo h vodilnim

V nedeljo bo na sporedu še zadnji krog prvega dela tekmovanja, Ljubljančani pa bodo odšli na gostovanje k vodilni zasedbi v Salzburg.

Liga Ebel, 43. kolo:

Telemach Olimpija - Vienna Capitals 3:2* (0:0, 2:1, 0:1; 1:0)
Kaspitz 26., Pešut 32., 65.; Milam 39., Gamache 44.

Red Bull Salzburg - Innsbruck 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
Bolzano - Dornbirn 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Orli Znojmo - Fehervar 6:2 (0:0, 3:2, 3:0)
Graz 99ers - Black Wings Linz 1:3 (0:0, 0:0, 1:3)
VSV Beljak - KAC Celovec 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)

* - po podaljšku

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.