Zmaji dobili derbi začelja

Foto: Anže Petkovšek Liga prvakov
Košarkarji Petrola Olimpije so v 8. krogu lige Aba premagali MZT Skopje s 94:85 (23:19, 43:42, 73:66).
Oglej si celoten članek

Košarkarji Petrola Olimpije so zabeležili tretjo zmago v ligi Aba in hkrati prekinili niz treh porazov. Pred domačo publiko so v derbiju začelja premagali MZT Skopje s 94:85. Za Ljubljančane je bila to že devetnajsta uradna tekma v tej sezoni oziroma v slabem mesecu in pol. Trener Gašper Okorn ima zdaj izkupiček 8-11 oziroma 42-odstotno učinkovitost.

Za zmago nad makedonskim prvakom so morali košarkarji Olimpije garati in trepetati do zadnjih sekund. V prvem polčasu so sicer imeli že 17 točk naskoka (38:21), v zadnji četrtini še deset (82:72), vendar se gostje niso predali in v 38. minuti so prišli le na točko zaostanka.

V zaključku tekme so se zmaji zbrali in ustavili nekaj nasprotnih napadov, hkrati pa so bili nosilci igre Jordan Morgan (20 točk), Devin Oliver (13 točk, 9 skokov, 7 podaj), Gregor Hrovat (16 točk, 7 podaj), Domen Lorbek (15 točk, trojke 3:5) in Jan Špan (11 točk, trojke 3:5) dovolj natančni, da so preprečili novo razočaranje.

Petrol Olimpija bo naslednjo tekmo v ligi Aba igrala 18. novembra v Beogradu pri Partizanu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.