Zmaji doživeli tretji zaporedni poraz

Foto: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer
Foto: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer
Košarkarji Cedevite Olimpije so v 5. krogu evropskega pokala (skupina B) izgubili z Budućnostjo s 60:91 (16:19, 33:41, 45:63).
Oglej si celoten članek

Košarkarji evropsk so v evropskem pokalu doživeli tretji poraz v nizu. V petem krogu so pokleknili na gostovanju pri Budućnosti s 60:91 in prvič v sezoni zdrsnili pod 50-odstotni izkupiček.

Ljubljančani bodo na evropski parket znova stopili 8. decembra, ko jih v Stožicah čaka eden od prvih favoritov tega tekmovanja, bolonjski Virtus Segafredo, v decembru pa se bodo podali še na zahtevni gostovanji v Benetke in Valencio.

Cedevita Olimpija je bila v Podgorici brez možnosti za uspeh. Domači, čeprav oslabljeni zaradi poškodb, tako da so imeli v ekipi zgolj devet igralcev, so zasedbi trenerja Jurice Golemca odčitali novo lekcijo. Pred tremi tedni so v regionalnem tekmovanju sredi Ljubljane zmagali s 84:79.

Podobno kot tedaj je Ljubljančane pokopal organizator igre Justin Cobbs (33 točk, met iz igre 9:12, indeks 44). Čeprav je Jurica Golemac poskusil tudi s taktiko vseh dvanajstih igralcev, ni uspel ustaviti napada domačih, ki so zlasti v drugem polčasu prerešetali tekmečev koš (50:27).

Aleksander Džikić je s svojimi varovanci postavil klubski rekord po doseženih točkah v evropskem pokalu v tej sezoni. Tekmeca je pod obročema nadigral s 34:27, mu dovolil le pet trojk iz 22 poskusov ter ga prisilil v 17 izgubljenih žog. Tako sta do dvomestnega števila pri Cedeviti Olimpiji prišla le Melvin Ejim (14 točk) in Edo Murić (10 točk).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:51 18. November 2021.

    Sramota, blamaža brez primere! Kdaj bodo razgonili to bando, sponzorirano s temi Ce....dudeki, ki samo razprodajajo vtis in reference imena …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.